Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.01.2022 02:20

Minister vnútra v Košiciach ocenil policajtov a odovzdal do užívania novú budovu


Ilustračná snímka z ocenenia príslušníkov PZ


Minister vnútra Roman Mikulec na pracovnom výjazde 27. januára v Košiciach ocenil príslušníkov PZ pri príležitosti 40. výročia založenia Pohotovostnej motorizovanej jednotky a 30. výročia založenia Pohotovostného policajného útvaru.


Do vyššej hodnosti povýšil 13 príslušníkov PZ za príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby, osobný podiel na budovaní a rozvoji Policajného zboru a plnenie služobných povinností nad rámec zverených úloh a 8 príslušníkov PZ si odnieslo medailu I. II. alebo III. stupňa.

„Som rád, že máme v policajných radoch profesionálov, ktorí nám dennodenne ukazujú, že sú hodní hesla „pomáhať a chrániť“. Všetkým oceneným policajtom gratulujem,“ povedal minister vnútra.

Minister následne slávnostne otvoril novú budovu pre Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach. Stavba bola financovaná z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov z operačného programu „Kvalita životného prostredia“. Jej hlavným cieľom bolo zníženie energetickej náročnosti stavby a úspora prevádzkových nákladov.

„Dopravné inšpektoráty majú rozsiahly záber činností cez evidenciu vozidiel, mýtnu políciu, diaľničné oddelenie až po oddelenie skúšok. Teda je dôležité, aby priestory boli vyhovujúce nielen pre samotných príslušníkov PZ a zamestnancov, ale aj pre občanov, ktorí tu vybavujú svoju agendu,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Autor: (ts-MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2018
Šaľa má ďalšiu kultúrnu pamiatku
Transformátorová stanica pri bývalom mlyne sa stala národnou kultúrnou pamiatkou. Rozhodol o tom Pamiatkový úrad SR. Budovu, ktorá vznikla v rokoch 1913-1914 vyhlásil pamiatkový úrad za technickú pamiatku.
viac
24.05.2021
Minister vnútra navštívil unikátne tréningové centrum Záchrannej služby Košice
Minister vnútra Roman Mikulec navštívil v Košiciach jedinečné moderné tréningové centrum Záchrannej služby. Prostredníctvom najmodernejších technológií sa v modelových priestoroch prakticky vzdelávajú záchranári a vodiči sanitiek.
viac
24.03.2022
Novú budovu školy postavili z financií od maďarskej vlády
V novej budove v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie) začala pôsobiť cirkevná spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
25.06.2022
Minister vnútra SR Roman Mikulec ocenil hasičov a záchranárov v Trnavskom kraji
Od šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca a štátneho tajomníka MV SR Vendelína Leitnera si hasiči prevzali ocenenia za dlhoročný príkladný a zodpovedný výkon služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %