Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
13.10.2020 01:45

Minister vnútra podporil 11. ročník Dňa bielej palice


Snímka zdroj: (minv.sk).


Minister vnútra SR, Roman Mikulec osobne podporil 11. ročník Dňa bielej palice. Napriek obmedzeniam, v súvislosti s pandémiou COVID19, si aj tento rok pripomenieme dôležitú tému, akou je bezpečnosť ľudí so zrakovým postihnutím v cestnej premávke.


Na priblížení tejto témy širokej verejnosti sa tento rok podieľal aj minister vnútra zapojením sa do bezkontaktnej prevencie.

Štvrtok, 15.10.2020, bude tak ako po iné roky patriť dôležitej pomôcke nevidiacich a slabozrakých, symbolu osôb ktoré sú nielen v bežnom živote zraniteľnejšími. Zvýšenú pozornosť si zaslúžia najmä ako účastníci cestnej premávky.

„Výchovu účastníkov cestnej premávky a prevenciu na tomto úseku považujem za kľúčovú pre bezpečnosť na našich cestách,“ povedal Roman Mikulec.

„Myslím si, že je nesmierne dôležité upozorňovať na skupinu osôb so zrakovým postihnutím na našich cestách. Najmä teraz, keď sú čoraz populárnejšie elektrokolobežky, treba myslieť aj na to, aké riziko môžu predstavovať pre nevidiacich,“ dodal minister.

Tento rok bude Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska v spolupráci s Prezídiom PZ a ďalšími subjektami upozorňovať najmä na „nástrahy“, ktoré predstavujú pre zrakovo postihnutých elektrokolobežky.

Podobne ako v predošlých rokoch sa táto edukačno- preventívna akcia bude týkať všetkých účastníkov cestnej premávky.

Autor: (MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Deň polície bol iný ako za posledné roky
29. september sa na Slovensku už niekoľko rokov spája s Dňom polície, ktorý MV SR ustanovilo nariadením v roku 2014 práve na sviatok sv. Michala Archanjela – patróna všetkých policajtov a záchranárov.
viac
05.10.2020
Minister vnútra absolvoval pracovnú cestu v Prešovskom kraji
Minister vnútra Roman Mikulec absolvoval 2. októbra 2020 pracovnú cestu v Starej Ľubovni a Kežmarku.
viac
21.10.2020
Obchodovanie s ľuďmi - nezatváraj pred tým oči!
Obchodovanie s ľuďmi je celosvetový problém, Slovensko nevynímajúc. Ministerstvo vnútra SR pri príležitosti Európskeho dňa boja proti obchodovaniu s ľuďmi, ktorý každoročne pripadá na 18. októbra, organizuje množstvo seminárov, prednášok a osvetových podujatí.
viac
24.05.2021
Minister vnútra navštívil unikátne tréningové centrum Záchrannej služby Košice
Minister vnútra Roman Mikulec navštívil v Košiciach jedinečné moderné tréningové centrum Záchrannej služby. Prostredníctvom najmodernejších technológií sa v modelových priestoroch prakticky vzdelávajú záchranári a vodiči sanitiek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %