Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.07.2018 11:54

Michal Sýkora: ZMOS oceňuje ponuku ÚVO pre zaplavený región


Michal Sýkora, predseda Združenia miest a obcí Slovenska


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska oceňuje ponuku predsedu Úradu pre verejné obstarávanie zorganizovať krízové pracovné stretnutie pre verejných obstarávateľov zo zaplavených samospráv.


„Pán predseda ÚVO Miroslav Hlivák sa na mňa listom obrátil s ponukou usmernení úradu vo vzťahu k tatranským obciam postihnutých nedávnymi záplavami. Nakoľko môžeme očakávať, že povodňami postihnuté obce ako verejní obstarávatelia využijú pri  odstraňovaní následkov povodní postup priamym rokovacím konaním, alebo sa rozhodnú zadať zákazky s nízkou hodnotou, sú tam určité technické limity, na ktoré by mali prihliadať. Ide napríklad o to, že priame rokovacie konanie sa má uplatniť len v takých prípadoch, v ktorých by bez rýchlej nápravy existovalo nebezpečenstvo vzniku ďalších škôd na majetku a životoch. Preto kvalifikovanými usmerneniami môžeme predchádzať budúcim problémom a komplikáciám,“ hovorí predseda ZMOS Michal Sýkora.  

Podľa jeho slov o ponuke krízového pracovného stretnutia bude informovať primátorov a starostov dotknutých obcí a mesta Vysoké Tatry. „Mimoriadna situácia si žiada veľmi rýchle rozhodovanie. Preto očakávam, že pracovné stretnutie k usmerneniam a metodickej ponuke bude zrealizované v čo najkratšom čase, aby sa stretli experti ÚVO a naši kolegovia zo samospráv poškodených záplavami,“ uzatvára predseda ZMOS. 

Živelná pohroma: manuál pre verejných obstarávateľov Úradu pre verejné obstarávanie TU

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2018
Komuniké z 18. rokovania Rady ZMOS
V poradí prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom sneme sa uskutočnilo 26. júna 2018. Členovia Rady ZMOS sa venovali témam vyplývajúcim zo snemu, ale aj ďalším, ktoré sprevádzala účasť významných hostí.
viac
12.09.2018
Ocenenie spolupráce medzi ZMOS a SMO ČR pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR
Mimoriadny snem nášho partnerského združenia Svazu měst a obcí České republiky nebol len o aktuálnych témach českých miest a obcí, ale aj o ocenení spolupráce medzi našimi partnerskými združeniami.
viac
06.08.2020
Hlivák: Zákon pre výstavbu nájomných bytov upraví pracovná skupina
Výstavba nájomných bytov nie je podľa Hliváka pre ÚVO novou témou a úrad už niekoľko rokov pracuje na tom, aby samosprávy neporušovali zákon.
viac
07.01.2021
Sedem zásadných pripomienok ZMOS k VO
Združenie miest a obcí Slovenska tesne pred koncom roka uplatnilo v rámci medzirezortného konania sedem zásadných pripomienok k návrhu zákona o verejnom obstarávaní. Návrh zákona predložil do medzirezortného pripomienkového konania Úrad podpredsedu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %