Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.10.2019 03:05

Mestskí policajti využívajú v teréne elektrické motorky


Ilustračná snímka, zdroj: Košice Online


Mestská polícia v Poprade od pondelka využíva dve elektrické motorky. Radnica rozšírila doteraz využívané dopravné prostriedky o nový druh ekologickej dopravy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Poprad Jarmila Hlaváčová.


"Elektrické motorky sú tiché a hlavne ekologické, a preto verím, že sa osvedčia podobne ako bikesharing, ktorý si za krátku dobu ľudí naozaj získal. Ide o skúšobnú prevádzku a ak všetko dobre dopadne, budúci rok vybavíme mestských policajtov viacerými motorkami," povedal primátor Popradu Anton Danko.       

Prevádzkové náklady elektrických motoriek sú podľa hovorkyne výrazne nižšie ako u bežnej motorky na benzínový pohon.       

"Pri súčasnej hustote dopravy je to jeden z najefektívnejších spôsobov, ako sa dostať čo najrýchlejšie na určené miesto. V krízových situáciách môžeme motocykle využiť aj na jazdu po chodníkoch," doplnil náčelník Mestskej polície (MsP) v Poprade Marián Gardoš.       

Elektrická motorka je vybavená výstražným majákom, bočným boxom na výstroj, megafónom, ktorý sa nachádza v spodnej časti motocykla, adaptívnymi LED svetlami a indikátorom denného svetla pre väčšiu úsporu batérie. Podľa Gardoša budú motorky vybavené aj prenosnými defibrilátormi.       

"Na budúci rok dostanú mestskí policajti nové oblečenie, ktoré bude určené na hliadkovanie do chladného a nepriaznivého počasia," dodal Danko.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2016
Mesto Nitra zrekonštruuje budovy za milióny eur. Vezme si na to úver
Nitrianska radnica si vezme úver, z ktorého chce zrekonštruovať budovy Základnej školy (ZŠ) Tulipánová, ZŠ Kniežaťa Pribinu, Materskú školu Belopotockého a objekt, v ktorom sídli mestská polícia.
viac
02.09.2016
Mestská polícia v Partizánskom bude pomáhať obyvateľom pri kúpe áut
Pomáhať obyvateľom pri kúpe motorových vozidiel, prostredníctvom vyhľadania údajov o ich majiteľoch, bude Mestská polícia (MsP) v Partizánskom. Jej príslušníci môžu potenciálnych kupcov takto upozorniť, že automobil nie je na polícii prihlásený a kupovať by ho nemali.
viac
25.10.2017
Poprad získal prostriedky na občianske hliadky na ďalšie tri roky
Mesto Poprad uspelo s projektom Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS), zameraného priamo na znevýhodnené skupiny obyvateľstva.
viac
05.06.2020
Mestská polícia v Poprade testuje telové kamery
Mestská polícia (MsP) v Poprade ako jedna z prvých na Slovensku začala používať telové kamery, ktoré sú určené na zaznamenanie činnosti a zákroku policajtov. Informoval o tom na brífingu náčelník MsP Poprad Marián Gardoš.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %