Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.05.2023 02:05

Mestské časti plánujú prepojiť novým mostom pre peších i cyklistov


Ilustračná snímka (tasr)


Novým mostom ponad Váh chcú v Liptovskom Mikuláši prepojiť mestské časti Palúdzka a Liptovská Ondrašová. Mesto už ma spracovanú štúdiu realizovateľnosti a architektonické riešenie novej lávky. TASR to v piatok potvrdila Romana Nemcová z kancelárie primátora.


Palúdzku s Liptovskou Ondrašovou oddeľuje rieka a premostenie jej brehov by podľa radnice zjednodušilo spojenie pre peších a cyklistov. "Po vybudovaní cyklopešieho mosta už nebudú musieť ísť naokolo popri frekventovanej ceste I/18," vysvetlila Nemcová.         

Na základe štúdie realizovateľnosti vybrala odborná komisia najvhodnejší návrh technického a architektonického riešenia novej lávky. "Bezpilónový cyklopeší most bude na spojnici Priehradnej ulice v Palúdzke a existujúceho cyklochodníka v blízkosti prečerpávajúcej stanice Liptovskej vodárenskej spoločnosti v Liptovskej Ondrašovej, približne 350 metrov od železničného mosta," priblížila Nemcová. Investičné náklady na jeho realizáciu odhadujú na približne 1,2 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
Na výstavbu cyklochodníka získal Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur
V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Na jeho vybudovanie získala radnica 388 442 eur z eurofondov.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
09.06.2021
V Liptovskom Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Ďalší úsek cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra pribudne v meste do konca júna. Na jeho vybudovanie získala radnica 75 tisíc eur z externých zdrojov.
viac
15.05.2023
Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový
Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %