Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.06.2021 12:30

V Liptovskom Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy


Snímka zdroj: (MsÚ).


Ďalší úsek cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra pribudne v meste do konca júna. Na jeho vybudovanie získala radnica 75 tisíc eur z externých zdrojov.


Tretia etapa projektu „Mikulášska cyklotrasa ako ekologická alternatíva dopravy” povedie od križovatky Štefánikova – Revolučná po križovatku Štefánikova – Hurbanova pred železničnou stanicou. Chodník na Štefánikovej sa rozšíri na šírku 3 metre, v časti na 4 metre. Cez Hurbanovu ul. prejde cyklotrasa priechodom do parku na Štefánikovej. Na chodníku so šírkou 4 metre budú mať cyklisti obojsmerný pás šírky 2,5 metra priľahlý k vozovke a chodci pás šírky 1,5 metra, ostatná časť chodníka so šírkou 3 metre bude spoločná pre chodcov aj cyklistov.

Tretia etapa doplní infraštruktúru pre cyklistov, na ktorú sa podarilo radničnému tímu získať financie už v predošlom období. Odbočením z cyklochodníka po hrádzi Váhu sa tak bude dať dostať popred železničnú stanicu cez centrum mesta až po park na Rachmaninovom námestí (vrátane parku).

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
04.09.2020
Prvé kilometre vnútromestskej cyklotrasy už slúžia verejnosti
Prvé dve časti vnútromestskej cyklotrasy v Liptovskom Mikuláši v dĺžke 2,4 kilometra odovzdali v piatok do užívania verejnosti. Cestička pre cyklistov má po dobudovaní slúžiť ako ekologická alternatíva dopravy v meste.
viac
08.03.2021
Nová kniha zachytáva Liptovský Mikuláš na fotografiách
Mesto Liptovský Mikuláš a jeho okolie na fotografiách zachytáva nová publikácia. Kniha vznikla v spolupráci s mestom, tamojším informačným centrom a mestským Múzeom Janka Kráľa. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
09.08.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Mikuláši rozširujú parkovacie plochy
Verejnoprospešné služby (VPS) mesta Liptovský Mikuláš pracujú na rozšírení parkovacích plôch vo viacerých mestských lokalitách. Ako informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, parkovacie miesta pre potreby obyvateľov budujú z ekologickejších zatrávňovacích panelov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %