Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
04.06.2024 10:10

Mestská televízia ukončila svoju činnosť, dôvodom sú financie


Ilustračný obrázok


Košická mestská televízia telKE od júna ukončila svoju činnosť. Pre TASR to z príspevkovej organizácie mesta K13 - Košické kultúrne centrá potvrdil Martin Dani s tým, že dôvodom sú financie.


"Došlo k zníženiu príspevku zriaďovateľa svojej príspevkovej organizácii K13, ktorej súčasťou bola aj telKE," spresnil. Ročné náklady na mestskú televíziu podľa jeho slov predstavovali okolo 200.000 eur. "Išlo najmä o mzdy a technické výdavky," dodal s tým, že náklady na energie znášala mestská organizácia, keďže telKE sídlila v jej priestoroch v Kasárňach/Kulturparku. V telKE pracovalo desať ľudí. Z toho traja zostávajú pracovať pre K13.         

Čo sa týka techniky, ňou podľa Daniho disponovala hlavne K13 a nie telKE, keďže nemala vlastnú právnu subjektivitu. "Technika bola kupovaná hlavne z našich vlastných zdrojov - príjem za konferencie, na ktorých sa používala na stream a podobne. To budeme aj naďalej vykonávať," doplnil.         

Mestská televízia fungovala od roku 2017. Vysielať prestala o polnoci z piatka (31. 5.) na sobotu (1. 6.). Fungovať nebude už ani v obmedzenom režime. To, či v budúcnosti bude obnovená jej činnosť, podľa Daniho nie je otázkou týchto dní.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2017
Neprípustné sa stáva realitou
Košickí mestskí poslanci, hlasujúci akoby na pokyn, neberú ohľad na historické časti, v ktorých vyrástli.
viac
25.04.2019
Košická mestská polícia má aj envirohliadky
Služba ochrany životného prostredia, takzvaná environmentálna hliadka, funguje od konca marca na každej stanici Mestskej polície (MsP) Košice. Ako magistrát informuje na svojej webovej stránke, zatiaľ 20 špeciálne zaškolených mestských policajtov sa po novom zameriava aj na kontrolu stavieb, odpadov
viac
29.05.2019
Zasadnutia mestskej rady budú verejné a vysielané v priamom prenose
Zasadnutia mestskej rady v Martine si budú môcť obyvatelia pozrieť v priamom prenose, prípadne sa na nich osobne zúčastniť. Primátor Martina Ján Danko totiž otvoril zasadnutia pre verejnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
01.12.2020
Mesto Košice vstupuje do integrovanej dopravy
Mesto Košice sa pridalo k iniciatíve postupného zavedenia integrovaného dopravného systému (IDS) na východnom Slovensku. Výsledkom spoločného projektu má byť pohodlnejšia preprava v Košickom a Prešovskom kraji na jeden cestovný doklad. Informovala o tom spoločnosť IDS Východ.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %