Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.05.2019 03:10

Zasadnutia mestskej rady budú verejné a vysielané v priamom prenose


Budova MsÚ v Martine, ilustračná snímka zdroj: Turiec Online


Zasadnutia mestskej rady v Martine si budú môcť obyvatelia pozrieť v priamom prenose, prípadne sa na nich osobne zúčastniť. Primátor Martina Ján Danko totiž otvoril zasadnutia pre verejnosť. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Pripomenula, že zákon o obecnom zriadení stanovuje ako jeden z kľúčových orgánov každého mesta mestskú radu. "Rada je iniciatívnym, výkonným a zároveň kontrolným orgánom mestského zastupiteľstva (MsZ), ktorý sa stretáva pravidelne v týždni pred zasadnutím MsZ. Okrem toho plní funkciu poradného orgánu primátora. Jej členovia sú volení MsZ," uviedla Kalmanová.       

"Mojim dlhodobým cieľom je ukázať Martinčanom čo najviac z fungovania mesta. Aby videli, čo sa deje a mali predstavu, ako nakladáme s ich financiami. Mestská rada je kľúčová pre chod mesta. Majú v nej zastúpenie jednotlivé politické kluby aj mestské časti a dáva odporúčania MsZ. Práve preto by mali byť jej zasadnutia verejné," vysvetlil Danko.       

Zasadnutia mestskej rady budú nielen verejné, ale takisto ich bude v priamom prenose vysielať Televízia Turiec, uzavrela hovorkyňa mesta Martin.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2019
V Senici pripravujú investície vo výške takmer tri milióny eur
Pripravovaným rozpočtom na rok 2019 a informatívnym rozpočtom na roky 2020 a 2021 sa zaoberalo marcové zasadnutie Mestskej rady Senice. Mesto v súčasnosti funguje v rozpočtovom provizóriu. Informovala o tom prednostka Mestského úradu (MsÚ) v Senici Katarína Vrlová.
viac
02.04.2020
MŠVVaŠ pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
29.08.2020
Poslanci sa zhodli na nominantoch na ocenenia mesta
Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo na svojom štvrtkovom zasadnutí udelenie čestného občianstva mesta lekárovi a športovcovi Ľudovítovi Komandelovi, in memoriam kultúrnej osobnosti Kornelovi Duffekovi a ceny mesta plavkyni Viere Čamborovej pri príležitosti životného jubilea.
viac
17.06.2021
Národná sieť MAS: Naliehavo potrebujeme zmenu
Miestne akčné skupiny sa nachádzajú v kritickej situácii. Pre zle nastavené podmienky nedokážu vyčerpať všetky financie v tomto programovom období, navyše v budúcom programovom období 2021-2027 to bude ešte horšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %