Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.07.2018 11:59

Mesto získalo financie na nové technické vybavenie základných škôl


Základná škola sv. Cyrila a Metoda v Starej Ľubovni


Mestu Stará Ľubovňa boli schválené ďalšie projekty, na realizáciu ktorých získa prostriedky z európskych štrukturálnych a investičných fondov.


Financie v celkovej výške takmer 521 699 €, zahŕňajúce aj 5% spolufinancovanie mesta, budú využité na zvýšenie kvality vzdelávania prostredníctvom zabezpečenia nového technického vybavenia učební.

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program doručilo Mestu Stará Ľubovňa koncom minulého týždňa rozhodnutia o schválení žiadostí o nenávratné finančné príspevky z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov. Tie Mesto získa v rámci výzvy na budovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc, odborných učební rôzneho druhu v základných školách. Cieľom projektov je investovanie do vzdelávania, školení a odbornej prípravy, zručností a celoživotného vzdelávania prostredníctvom vývoja vzdelávacej a výcvikovej infraštruktúry. Finančné prostriedky v rozličnej výške tak získajú štyri základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta, pričom na každú z nich bol vypracovaný samostatný projekt zohľadňujúci jej špecifické potreby a požiadavky.

Celková výška oprávnených výdavkov na zvýšenie úrovne fyzikálno-chemickej učebne, jazykového laboratória a pracovnej dielne ZŠ Za vodou schválená riadiacim orgánom predstavuje sumu 135 691,54 €. ZŠ Komenského za 170 954,68 € zvýši úroveň polytechnickej učebne, učebne fyziky a učebne informatiky, pričom časť finančných prostriedkov bude vyčlenená aj na vykonanie nevyhnutných stavebno-technických úprav jednotlivých učební. Na novú fyzikálno-chemickú a počítačovú učebňu, a tiež na pracovné dielne sa môžu tešiť žiaci ZŠ Levočskej, ktorá naň získa 130 840,64 €. Žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na zvýšenie úrovne multimediálnej učebne a učebne biológie bola schválená aj ZŠ Podsadek, pričom celková výška oprávnených výdavkov predstavuje sumu 84 211,97 €.

„Schválenie projektov zameraných na skvalitnenie školského prostredia vnímame veľmi pozitívne. V priebehu nasledujúcich týždňov by malo dôjsť k podpisu jednotlivých zmlúv o poskytnutie nenávratného finančného príspevku. Následne prebehne proces verejného obstarávania,“ informuje Ľuboš Tomko, primátor mesta Stará Ľubovňa.

 

Autor: PhDr. Ľuboš Tomko, primátor mesta Stará Ľubovňa


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2021
ZMOS upozorňuje na eurofondovú depresiu
Združenie miest a obcí Slovenska sa listom obrátilo na vicepremiérku Veroniku Remišovú a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
07.02.2022
Stará Ľubovňa sa projekčne pripravuje na ďalšie cyklotrasy
Sieť cyklotrás sa v Starej Ľubovni postupne rozširuje. Po tom, čo už je okresné mesto spojené chodníkom so susednými obcami Hniezdne a Chmeľnica, tamojšia radnica projekčne pripravuje ďalšie trasy.
viac
01.03.2024
Prázdninová škola na župnom gymnáziu priblížila farebný svet chémie
Staroľubovnianske gymnázium otvorilo svoje brány aj cez jarné prázdniny. Do jeho lavíc však tentokrát zasadli štvrtáci a piataci základných škôl, ktorí tu absolvujú prázdninovú školu. Počas troch dní ich čakal bohatý edukačno-zábavný program, ktorý im okrem iného priblíži aj svet chémie a fyziky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %