Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
07.02.2022 09:35

Mesto Šaľa vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Mesto Šaľa opäť vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej môže verejnosť nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.


Ceny sa udeľujú v 13 kategóriách. Okrem rôznych oblastí výtvarného umenia je medzi nimi aj film, knižná tvorba, folklór, ale aj divadlo, hudba i mimoriadne ocenenie za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti umenia. „Návrhy je možné posielať elektronicky alebo doručiť písomne na sekretariát domu kultúry. Termín je do 30. apríla, slávnostné odovzdávanie cien laureátom zorganizujeme pre verejnosť v júni,“ uviedli organizátori z komisie kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.

Ako pripomenuli, laureáti získajú cenu v podobe výtvarného diela, ktoré navrhli a vyrobili šalianski tvorcovia. „Ak vás v priebehu roka 2021 zaujalo kultúrne podujatie, predstavenie, výstava, divadlo alebo akýkoľvek umelecký čin kolektívov či jednotlivcov, neváhajte a navrhnite ho na verejné uznanie,“ vyzvali verejnosť organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
21.01.2020
Aktívni umelci získajú ocenenia Tvorivý čin roka
Šalianska radnica dnes - v utorok (21. 1.) - v dome kultúry rozdeľuje ocenenia Tvorivý čin roka. Celkovo bude udelených sedem cien jednotlivcom i kolektívom, ktorých navrhli členovia komisie kultúry a cestovného ruchu mestského zastupiteľstva v Šali, ale i verejnosť.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
22.02.2023
Verejnosť môže nominovať osobnosti a kolektívy na cenu Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa ocení aj tento rok jedincov i kolektívy za ich prínos v oblasti kultúry. Ako informovala radnica, návrhy na ocenenie Tvorivý čin roka môže verejnosť predkladať do 30. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %