Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.10.2016 08:00

Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka


Pešia zóna v Šali.


Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.


Ako uviedol člen komisie Miroslav Demín, cieľom ankety je oceniť významné podujatia a činy jednotlivcov i skupín pri propagácii kultúry a kultúrnosti v meste. "Každoročne sa v meste uskutočnia podujatia, ktoré sú výsledkom tvorivého úsilia a sú prínosom duchovného bohatstva. Tak prečo ich verejne neoceniť a nepochváliť?" pýta sa Demín.      

Návrh na ocenenie môže na adresu mestského kultúrneho strediska poslať každý, koho v priebehu tohto roka zaujal nejaký významný počin v oblasti kultúry hodný verejného uznania. Hlasujúci si môžu vybrať z 12 kategórií, medzi ktorými je napríklad fotografia, film, divadlo, knižná tvorba, výstava, tanec či spev. Komisia udelí aj mimoriadne ocenenie za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti umenia. "Termín uzávierky na podávanie návrhov je 14. november 2016. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční v decembri na verejnom podujatí," dodal Demín.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.01.2020
Aktívni umelci získajú ocenenia Tvorivý čin roka
Šalianska radnica dnes - v utorok (21. 1.) - v dome kultúry rozdeľuje ocenenia Tvorivý čin roka. Celkovo bude udelených sedem cien jednotlivcom i kolektívom, ktorých navrhli členovia komisie kultúry a cestovného ruchu mestského zastupiteľstva v Šali, ale i verejnosť.
viac
06.07.2020
Poznáme 12 finalistov ankety Strom roka 2020. Hlasovanie odštartovalo!
Aj v osemnástom ročníku súťaže stromov zabojuje o prestížny titul i odborné ošetrenie 12 finalistov z celého Slovenska. Patronát nad anketou drží už deväť rokov známy spevák, Peter Lipa.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
07.02.2022
Mesto Šaľa vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa opäť vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej môže verejnosť nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %