Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.01.2020 03:55

Aktívni umelci získajú ocenenia Tvorivý čin roka


Zdroj: sala.sk


Šalianska radnica dnes - v utorok (21. 1.) - v dome kultúry rozdeľuje ocenenia Tvorivý čin roka. Celkovo bude udelených sedem cien jednotlivcom i kolektívom, ktorých navrhli členovia komisie kultúry a cestovného ruchu mestského zastupiteľstva v Šali, ale i verejnosť.


Tento rok sa budú udeľovať ceny v kategóriách fotografia, divadlo, knižná tvorba a publicistika a folklór. Komisia okrem toho odovzdá aj cenu za dlhoročnú prácu v oblasti umenia, ktorú za svoju prácu získa Veronika Mondočková.       

V kategórii fotografia si tento rok cenu odnesie Juraj Cisár. „Ceny v kategórii divadlo získali tri súbory. Sú medzi nimi Divadlo ASI, Divadlo Šok a detský súbor Úsmev. Miroslav Demín získal cenu v kategórii publicistika za dokument Nežná revolúcia. Za prácu pre slovenský folklór si ocenenie prevezmú Katarína Valová, Aurel Keszely a Roman Hatala,“ informovala radnica.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
13.05.2021
Šaľa odmení umelcov cenami Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa rozhodlo o udelení cien Tvorivý čin roka. Za kultúrne aktivity v minulom roku bude odovzdaných celkovo sedem cien, ktoré získajú jednotlivci i kolektívy. O laureátoch rozhodla Komisia kultúry a cestovného ruchu.
viac
07.02.2022
Mesto Šaľa vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa opäť vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej môže verejnosť nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %