Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.07.2021 02:20

Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión


Štadión po rekonštrukcii. Vizualizácia zdroj: (sabinov.sk).


V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.


„Po viac ako 30 rokoch nám zlyháva technológia a máme obavy, či budeme vôbec schopní spustiť zimnú prevádzku športového areálu. Treba nám vymeniť potrubie, plochu a hlavne technológiu v strojovni. Je to rozdelené na niekoľko fáz s tým, že prvá je tá, čo som spomenul. Druhá by bola potom opláštenie a tretia vytvorenie zázemia, aby sme ponúkli tým, ktorí tu prídu na objednávky, nejakých osem šatní so sociálnym zariadením. Rovnako chceme vytvoriť pre rodičov kaviareň, z ktorej budú môcť cez sklo pozerať na svoje deti ako hrajú hokej,” povedal Repaský.

Rozpočet na obnovu zimného štadióna predstavuje podľa jeho slov viac ako 2 000 000 eur. „Z toho 50 percent by sme chceli získať z Fondu na podporu športu a ďalších 50 percent z externých zdrojov. Samozrejme, pôjdu do toho aj naše zdroje. S poslancami sme sa rozprávali, že budúci rok by sme chceli vziať úver približne 1,2 milióna eur, aby sme začali, a potom to dofinancovali zdrojmi zo Slovenského zväzu ľadového hokeja a Prešovského samosprávneho kraja,” dodal Repaský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Na obnove hradu Čabraď sa pracuje už 20 rokov
Už niekoľko víkendov odpracovali tento rok dobrovoľníci na obnove hradu Čabraď v okrese Krupina.
viac
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
01.10.2020
Turčianska knižnica na Severe sa zmenila na nepoznanie
Pobočka Turčianskej knižnice na sídlisku Sever prešla kompletnou rekonštrukciou. Investíciu vo výške viac ako 330-tisíc eur financoval Žilinský samosprávny kraj.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %