Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.07.2018 10:30

Mesto pripravuje novú nocľaháreň pre ľudí bez domova


Ilustračná snímka, zdroj: iHodnoty


V Topoľčanoch by mala vzniknúť nová mestská nocľaháreň pre ľudí bez domova. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti na registráciu zariadenia v registri poskytovateľov sociálnych služieb v zmysle príslušného zákona.


Nová nocľaháreň by mala vzniknúť na Ulici M. Rázusa a fungovať by mala od začiatku októbra tohto roka. Otvorená by mala byť denne od 19.00 do 7.00 h. Kapacita nocľahárne je desať ľudí.       

Zriaďovateľom novej nocľahárne je mesto Topoľčany. Celkové ročné náklady na prevádzku sú odhadované na 32.550 eur, z toho dotácia z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR pokryje 14.400 eur, príjmy z poplatkov 1800 eur a zvyšných 16.350 eur uhradí mesto zo svojho rozpočtu.       

Podľa primátora Petra Baláža je cieľom zariadenia zabezpečiť prenocovanie, poskytnúť poradenstvo a pokúsiť sa o navrátenie a znovuzačlenenie občana do života. Pre ľudí bez domova poskytne zariadenie prístrešie na účel prenocovania, nevyhnutné ošatenie a obuv, vykonávanie nevyhnutnej osobnej hygieny, výdaj stravy a potravín a sociálne poradenstvo.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2018
Prázdnu faru premenil farár na útočisko ľudí bez domova
Prázdnu faru v Banskom Studenci v okrese Banská Štiavnica premenil farár Norbet Ďurdík na útočisko pre ľudí bez domova. Dnes je na nej rušno, žije tu osem mužov, ktorí prijali jeho pomocnú ruku.
viac
17.01.2022
Bratislava spúšťa službu nízko-prahového krízového nocľahu
Mesto Bratislava spúšťa počas najchladnejších mesiacov, teda v januári a februári, krízový režim ako prevenciu pred umrznutím ľudí bez domova. Počas mrazov poskytne službu nízko-prahového krízového nocľahu.
viac
20.11.2023
V Dubnici nad Váhom v stredu otvoria krízové centrum pre ľudí bez domova
Dubnická samospráva otvorí v stredu (22. 11.) krízové centrum pre obyvateľov mesta bez prístrešia. Informovala o tom Alena Masárová zo sociálneho oddelenia dubnickej radnice.
viac
09.01.2024
Pomoc pre ľudí bez domova v Nitre
Najbližšie januárové dni čaká Nitru i celé Slovensko výrazné ochladenie. Denné i nočné teploty majú klesnúť pod nulu. V takomto počasí sú ľudia bez domova obzvlášť zraniteľnou skupinou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %