Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.01.2020 01:00

Mesto prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory


Mestský úrad v Bánovciach nad Bebravou. Ilustračná snímka.


Samospráva Bánoviec nad Bebravou prevezme do svojej správy viaceré nebytové priestory na území mesta. Rovnako to plánuje urobiť aj s krytou plavárňou. Dohodla sa na tom so spoločnosťou Byttherm, ktorá ich správu doposiaľ vykonáva.


Mesto dostane do svojej správy viaceré priestory vo svojom vlastníctve. Ide o Dom služieb na Námestí Ľ. Štúra, nebytové priestory, ktoré slúžia mestskej polícii, futbalový štadión, asfaltovú plochu pri krytej plavárni, ako i obchodné priestory s príslušenstvom na Novomestského ulici. Spoločnosť mu ich odovzdá na základe výzvy primátorky Rudolfy Novotnej. Dohodli sa na tom mestskí poslanci na svojom rokovaní v závere decembra minulého roka. "Spoločnosť bola otvorená rokovaniam, pričom bola ochotná ustúpiť v určitých veciach mestu, ktoré sa tiež musí prispôsobiť," ozrejmila Novotná. Zároveň upozornila, že radnica musí zmeny pri správe majetku zakomponovať do úpravy rozpočtu mesta.       

Samospráva plánuje do svojej správy prevziať i krytú plaváreň, ktorú rovnako spravuje Byttherm. "Spoločnosť pri rokovaniach s mestom upozornila, že peniaze, ktoré získava z nájmu nebytových priestorov, využíva na plaváreň," doplnila primátorka. V tejto súvislosti ju preto mestskí poslanci zaviazali do 30. júna tohto roka rokovať s Bytthermom o doplnku k mandátnej zmluve, a to so špecifikáciou finančných, časových a iných podmienok prevzatia plavárne do správy mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.04.2018
Bánovská samospráva zaplatí za rekonštrukcie ciest a chodníkov viac
Bánovská samospráva zaplatí za opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií vyššiu sumu, ako pôvodne predpokladala. Zvýšenie nákladov z 1,1 milióna eur o viac ako 300.000 eur vyplynulo z požiadaviek radnice a s nimi súvisiaceho verejného obstarávania na dodávateľa prác.
viac
29.06.2019
V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu
Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.
viac
18.10.2019
Pozvánka na Tradičný bánovský jarmok
Jarmoky sú už od nepamäti jednou z hlavných kultúrno-spoločenských udalostí v každom slovenskom meste. Inak tomu nebude ani u nás v Bánovciach.
viac
12.10.2021
V Bánovciach nad Bebravou oficiálne otvorili nové svetelné križovatky
Stalo sa tak v stredu 6. októbra 2021 a ide o historicky prvé semafory v okrese Bánovce nad Bebravou. Semafory boli vybudované v záujme zvýšenia plynulosti a bezpečnosti premávky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %