Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
10.12.2019 11:05

Mesto predalo spoločnosť prevádzkujúcu liečebňu pre dlhodobo chorých


Ilustračná snímka, zdroj: oficiálna stránka mesta Hlohovec


Dvaja záujemcovia sa prihlásili do obchodnej verejnej súťaže (OVS) na kúpu obchodného podielu v spoločnosti Mestská poliklinika Hlohovec, s. r. o.


Zmluvu s úspešným uchádzačom HardWood Investments, j. s. a., mesto podpíše, ako o tom informoval primátor Hlohovca Miroslav Kollár, po štvrtkovom odsúhlasení výsledku OVS v mestskom zastupiteľstve.       

Mesto sa rozhodlo predať túto 100 % mestskú spoločnosť, ktorú založilo účelovo pri nedávnych problémoch pri prevádzkovaní liečebne pre dlhodobo chorých (LDCH) v priestoroch polikliniky. Problémy vznikli vtedy, keď dovtedajší prevádzkovateľ LDCH Nemocnica s poliklinikou Hlohovec, s. r. o., ukončil jej činnosť bez vedomia mesta. Samospráva má v tejto spoločnosti iba 49-percentný podiel a dlhodobý spor s väčšinovým vlastníkom. V záujme zachovať LDCH rozhodla o vzniku novej s. r. o.       

LDCH v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta fungovala od začiatku tohto roka. Radnica mala plány postupného rozšírenia, ale poslanecký zbor túto myšlienku odmietol. „V aktuálnej podobe generuje stratu,“ konštatoval primátor. Na jeseň zastupiteľstvo schválilo vyhlásenie súťaže na odpredaj spoločnosti. „Súťaž mala dve časti. V prvej išlo o pevnú sumu za odkúpenie 100 % podielu s. r. o. za 210.937 eur. Išlo o sumu, ktorú mesto do spoločnosti doteraz vložilo. V druhej sa súťažilo o výšku ročného nájmu za priestory v poliklinike, ktoré majú slúžiť aj na postupné rozšírenie služieb. Víťaz súťaže ponúkol 44.871 eur, zmluva sa uzatvára na 20 rokov,“ informoval o tom Kollár.

Zástupca HardWood Investments pred zastupiteľstvom deklaroval záujem udržať súčasné služby a postupne do polovice roka 2021 zvýšiť kapacitu na 86 lôžok pri investícii okolo milióna eur.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.04.2016
Hlohovecké Vlčie hory – problémy so skládkou odpadu pokračujú
Hlohovecká skládka odpadu Vlčie hory, o ktorej sme vás pred časom informovali, sa zmieta v ďalších problémoch.
viac
19.04.2018
Súčasťou jarnej edície Fraštackého trhu bude aj farmársky jarmok
Štyri desiatky predajcov z rôznych kútov Slovenska obsadia predajné stánky v Hlohovci v sobotu (21.4.) na jarnej edícii Fraštackého trhu. Podujatie je pomenované podľa staršieho názvu Hlohovca – Frašták.
viac
22.12.2018
Primátor pozýva obyvateľov mesta do komisií
Do 25. januára majú obyvatelia Hlohovca čas sa rozhodnúť, či sa chcú spolupodieľať na chode a činnosti samosprávy mesta. Primátor Miroslav Kollár zverejnil výzvu na prihlásenie sa za členov komisií mestského zastupiteľstva.
viac
08.04.2019
V Hlohovci si pripomenú Medzinárodný deň Rómov
Mestský úrad v Hlohovci spoločne so spojenou školou organizuje v utorok (9. 4.) kultúrno-vzdelávacie podujatie pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov. TASR o tom informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová z mestského úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %