Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.09.2018 09:50

Mesto postupne opravuje všetky zastávky MHD


Ilustračná snímka.


Mesto Stará Ľubovňa v týchto dňoch končí komplexnú rekonštrukciu zastávok tamojšej mestskej hromadnej dopravy (MHD).


 „Tie sa dočkali výraznej zmeny, ktorá zabezpečí verejnosti nielen adekvátny priestor pri využívaní služieb mestskej dopravy, svojím príjemným a jednoduchým vzhľadom tiež prispeje k vytvoreniu krajšieho prostredia mesta,“ konštatoval prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár.       

Rekonštrukcia odštartovala ešte počas letných mesiacov, kedy je intenzita vyťaženia autobusov MHD o čosi nižšia, ako počas školského roka. Jednotlivé práce prebiehali postupne, aby boli zastávky verejnosti plne k dispozícii. „Rekonštrukcia zahŕňala ošetrenie a nový náter konštrukcie zastávok, doplnenie chýbajúcich konzol a nových sedacích častí lavičiek zo smrekových hranolov, taktiež osadenie zadných stien z pozinkovaného profilovaného plechu. Bočné steny zastávok sú tvorené z komôrkových polykarbonátových dosiek, ktoré prispejú k ich prirodzenému presvetleniu. Pribudli tu aj grafické označenia jednotlivých zastávok a polepy s erbom mesta Stará Ľubovňa," informuje architekt Patrik Kasperkevič, ktorý sa podieľal na návrhu prevedenia zastávok MHD.       

V rôznych lokalitách mesta Stará Ľubovňa je umiestnených spolu desať stanovíšť MHD. Vzhľadom na ich nevyhovujúci stav, z dôvodu opotrebovania či poškodenia vandalmi, radnica pristúpila k ich obnove. „Tej však predchádzalo vypovedanie nájomnej zmluvy so súkromnou spoločnosťou, ktorá mala zastávky MHD v dlhodobom prenájme. Celkové náklady na rekonštrukciu predstavovali 3400 eur a zahŕňali len nákup potrebného materiálu. Jednotlivé práce sa vykonávali svojpomocne, pracovníkmi mesta zamestnaných prostredníctvom národných projektov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré sú zamerané na podporu zamestnávania," doplnil primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.       

Samospráva v podobných aktivitách plánuje v nasledujúcich mesiacoch pokračovať, a to doplnením nových grafikonov spojov MHD. Tie v spolupráci s občanmi majú priniesť ich zefektívnenie a zosúladenie so spojmi železničnej a autobusovej dopravy.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2019
V Základnej škole Za vodou vymieňajú okná i dvere
V Starej Ľubovni nedávno začali s čiastočnou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Za vodou, ktorá bude zameraná na výmenu okien a dverí. Počas leta majú naplánované väčšie či menšie úpravy aj ďalšie školské zariadenia na území mesta.
viac
02.01.2023
Mesto ruší víkendové spoje MHD, dôvodom je ich slabá vyťaženosť
Mesto Stará Ľubovňa ruší od nového roka víkendové spoje na všetkých linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD). K tomuto kroku samospráva pristupuje po vzájomnej dohode s prevádzkovateľom Mestskej autobusovej dopravy DZS-M.K.TRANS.
viac
03.02.2023
Samospráva vyberá zhotoviteľa projektu na obnovu mestského paláca
Mestský palác v Starej Ľubovni chce mesto obnoviť, samospráva v súčasnosti vyberá zhotoviteľa projektovej dokumentácie. Primátor Ľuboš Tomko potvrdil, že do verejnej súťaže sa prihlásilo desať uchádzačov.
viac
05.05.2023
Zrekonštruovanú plaváreň otvoria pre verejnosť čoskoro
Staroľubovniansku mestskú plaváreň onedlho po rekonštrukcii opäť otvoria pre verejnosť. Stavba je už hotová, pôvodný projekt architekta Hobrľu z ateliéru Stavoprojekt Prešov z roku 1983 obnovili a skrášlili architekti pod vedením Jána Kovalčíka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %