Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.10.2019 05:05

Mesto poskytne ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie


Ilustračná snímka, zdroj: picpanzee.com


Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.


Ako informoval magistrát, o príspevok na vykurovanie môžu požiadať ľudia v hmotnej núdzi, ktorí majú trvalý pobyt v meste Nové Zámky. Musia zároveň preukázateľne žiť v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne mesta a vykurovať tuhým palivom. Na pomoc majú nárok aj poberatelia starobného, vdovského a invalidného dôchodku.       

Príjem žiadateľa a spoločne posudzovaných osôb v domácnosti nesmie podľa stanovených pravidiel prekročiť dvojnásobok sumy 450 eur. „Termín podávania žiadostí na poskytnutie príspevku na vykurovanie je od 7. októbra do ukončenia vykurovacej sezóny 2019/2020. O príspevok môžu žiadať aj občania, ktorým bol príspevok poskytnutý v predchádzajúcej sezóne,“ informoval mestský úrad.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2020
Mesto chce z karanténneho strediska vytvoriť kontaktný bod
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť z karanténneho strediska na Sihoti terénny kontaktný bod pre občanov bez prístrešia.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
16.08.2023
Obyvatelia mesta môžu požiadať o nový sociálny príspevok
Obyvatelia Nových Zámkov, ktorí sa ocitli v zlej sociálnej situácii, môžu získať od mesta nový príspevok. Zásady jeho poskytovania schválili mestskí poslanci ešte v júni. Žiadosť o jeho poskytnutie musia záujemcovia podať najneskôr do konca septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %