Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.08.2023 04:15

Obyvatelia mesta môžu požiadať o nový sociálny príspevok


Ilustračná snímka.


Obyvatelia Nových Zámkov, ktorí sa ocitli v zlej sociálnej situácii, môžu získať od mesta nový príspevok. Zásady jeho poskytovania schválili mestskí poslanci ešte v júni. Žiadosť o jeho poskytnutie musia záujemcovia podať najneskôr do konca septembra.


Ako sa uvádza v zásadách o poskytovaní príspevku krízovej intervencie, jednorazová pomoc môže byť poskytnutá v maximálnej výške 2000 eur. "Príspevok je možné poskytnúť aj opakovane, maximálne však do výšky 500 eur," uviedla radnica. Podľa mestského úradu je v Nových Zámkoch 1502 potenciálnych žiadateľov. "Predpokladaná maximálna potreba zvýšenia tejto položky v rozpočte na rok 2023 je 150 200 eur," doplnil magistrát.

Ako pripomenul, mesto má už dlhšie vypracované zásady, na základe ktorých poskytuje pomoc ľuďom v ťažkej sociálnej situácii. "Je medzi nimi aj príspevok na vykurovanie formou drevených brikiet a palivového dreva. Nový príspevok dopĺňa okruh oprávnených žiadateľov, ktorí majú nízky príjem či zvýšené životné náklady," dodal magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.01.2019
Poslanci odobrili financovanie cyklotrasy z N. Mesta nad Váhom do Trenčína
Vážska cyklomagistrála spájajúca Žilinský a Trnavský samosprávny kraj naprieč Trenčianskym samosprávnym krajom sa predĺži o 21 kilometrov v úseku Nové Mesto nad Váhom – Trenčín. Návrh na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok schválilo v pondelok na svojom zasadnutí Zastupiteľstvo TSK.
viac
07.05.2019
Jarný ekofestival v Nových Zámkoch - o triedení
Koncom apríla si v Nových Zámkoch pripomenuli Deň Zeme usporiadaním jarného ekofestivalu. V tomto roku ho organizátori (mestský výbor) predstavili ako celodenné poradensko-informačné a výchovno-vzdelávacie podujatie „Trieďme spolu pre menej odpadu“.
viac
10.07.2019
Sviatok Porciunkula prinesie opäť jarmok aj súťaž vo varení guláša
Mestský jarmok, kultúrne vystúpenia i súťaž vo varení guláša ponúkne aj tento rok slávenie cirkevného sviatku Porciunkula. Podujatie, ktoré organizuje mesto Nové Zámky so svojimi partnermi, potrvá od 25. do 27. júla.
viac
02.10.2019
Mesto poskytne ľuďom v núdzi príspevok na kúrenie
Mesto Nové Zámky bude opäť vyplácať príspevok na vykurovanie. Určený je pre seniorov a pre ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii. Žiadosti o jeho vyplácanie môžu ľudia podávať na mestskom úrade už o niekoľko dní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %