Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.11.2021 09:50

Mesto opäť získalo futbalové ihrisko s umelou trávou


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Dolný Kubín opäť získalo futbalové ihrisko s umelou trávou. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice zaplatilo súkromnej spoločnosti za ihrisko s oplotením, šatňami, tribúnou, striedačkami, osvetlením a ostatným príslušenstvom viac ako 520-tis. eur.


Pripomenul, že kúpu futbalového ihriska schválili dolnokubínski poslanci v predchádzajúcom období a aktuálne už patrí pod Správu športových zariadení mesta Dolný Kubín. "Takmer rok trvajúcimi vyjednávaniami sa nám podarilo z pôvodnej sumy, ktorá prevyšovala 700.000 eur vrátane DPH, dosiahnuť s predávajúcim dohodu, ktorá predstavovala úsporu takmer 200.000 eur. Predmetom kúpy je kompletne celý areál. To znamená, že pozemky, ktoré predstavujú takmer 11.000 štvorcových metrov, mesto nadobúda za tú istú cenu, za ktorú ich v minulosti predávalo súkromnému podnikateľovi," ozrejmil primátor mesta Ján Prílepok.       

Po viac ako desiatich rokoch je umelá tráva podľa hovorcu mesta v zlom technickom stave a dosluhuje. "Je nevyhnutná už nielen rekonštrukcia, ale potrebné je položiť nový koberec. Bolo by vhodné ihrisko aj zväčšiť, do šírky i do dĺžky. Samozrejme, bude slúžiť nielen futbalistom, ale celej športovej verejnosti," vysvetlil tréner Mestského futbalového klubu (MFK) Dynamo Dolný Kubín Pavol Bača.       

Mesto sa chce preto uchádzať o dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ). "Zatiaľ sa využívať ešte dá, ale v blízkej dobe nás určite bude čakať jej kompletná výmena. Avšak na to budeme musieť hľadať partnerov. Začali sa prvotné rokovania so SFZ o tom, či sú nejaké možnosti, aby mohli prispieť. Ostatné veci sú vo veľmi dobrom a stále používateľnom stave," povedal viceprimátor Matúš Lakoštík.       

MFK Dynamo Dolný Kubín má aktuálne osem mládežníckych mužstiev. "V našich zemepisných a klimatických podmienkach je nevyhnutné, aby sme vlastnili umelú trávu. Ešte by sa nám žiadala aj jedna tréningová plocha, pretože ten záujem je nesmierne veľký a je dennodenne využívaná," dodal tréner futbalového áčka.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Rómovia z Coburgovej ulice si svojpomocne budujú ihrisko minifutbalu
Riešenie rómskej problematiky je dlhodobý proces a mesto Trnava sa snaží postupovať v tejto veci koncepčne. Coburgova ulica patrila v minulosti k najkrajším a najobľúbenejším lokalitám v Trnave.
viac
15.03.2019
Radnica podporí dotáciou desiatky projektov a organizácií
Športové a kultúrne organizácie v meste Dolný Kubín podporí samospráva sumou 138.365 eur. Finančné prostriedky na činnosť pre 29 združení a 52 projektov schválili mestskí poslanci na poslednom rokovaní.
viac
01.06.2020
Mesto Dolný Kubín obnovuje platené parkovanie v centre
Dolnokubínska samospráva obnovuje od dnešného dňa (1. 6.) platené parkovanie v centre mesta. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice boli motoristi oslobodení od platenia parkovného takmer jeden a pol mesiaca.
viac
15.08.2022
Dolný Kubín získal za štyri roky 1,5 milióna eur z externých zdrojov
Mesto Dolný Kubín získalo v uplynulých štyroch rokoch 1,5 milióna eur z externých zdrojov. Takmer polovica, 728 000 eur, boli prostriedky zo zdrojov Európskej únie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %