Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
13.06.2024 02:10

Mesto Nitra v sobotu otvorí letné kúpalisko


Ilustračná snímka, zdroj: FB


Nitrianske letné kúpalisko začne tohtoročnú sezónu už počas nastávajúceho víkendu. Ako uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek, v očakávaní prudkého oteplenia bude prevádzka kúpaliska spustená v sobotu 15. júna o 10.00 h.


V predchádzajúcich rokoch mesto investovalo do skrášlenia areálu kúpaliska a budovania gastrozóny. "Novinkou v tejto letnej sezóne je automatizovaná úpravovňa vody v bazénoch, ktorá sa nachádza v strojovni. Toto zariadenie analyzuje stav a kvalitu vody a v prípade potreby doplní potrebné látky na chemické ošetrenie vody," vysvetlil Holúbek.         

Cenník sa pre tohtoročnú letnú sezónu nemenil a vstupné ostalo rovnaké ako vlani. "Rovnaké sú aj otváracie hodiny. Návštevníkom je dispozícii plavecký bazén s dĺžkou 50 metrov, relaxačný bazén s dĺžkou 37,5 metra a bazény pre deti. Rekreačný a detský bazén sú vyhrievané približne na teplotu 25 stupňov Celzia a dajú sa využívať aj v dňoch s menej priaznivým počasím. Kapacita kúpaliska je 3590 osôb," doplnil Holúbek.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.03.2018
Mesto akvapark nepostaví, bude hľadať priestor na novú plaveckú halu
Nový akvapark, o ktorom sa v Nitre diskutuje už dlhé roky, sa napokon stavať nebude. Nezrealizuje sa ani prestavba súčasného letného kúpaliska na rekreačné zariadenie s celoročnou prevádzkou. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom marcovom rokovaní.
viac
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
04.07.2022
Po novej cyrilometodskej cyklotrase do Trnavy prešli prví cykloturisti
Pelotón cykloturistov spolu s nitrianskym biskupom Viliamom Judákom vyštartoval v nedeľu predpoludním z Nitry do Trnavy po novej cyrilometodskej cyklotrase pri príležitosti jej otvorenia.
viac
22.07.2024
Takmer po deväťmesačnej rekonštrukcii otvorili letné kúpalisko v Púchove
Takmer po deväťmesačnej rekonštrukcii otvorili v piatok (19. 7.) letné kúpalisko v Púchove. Celkové náklady dosiahli viac ako 975.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Púchova Vanesa Čuríková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %