Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.09.2019 11:45

Mesto zrekonštruovalo mestský kúpeľ za vyše 160-tis. eur


Snímka zdroj: nitraden.sk


Nitrianska radnica plánuje otvoriť zrekonštruovaný mestský kúpeľ 8. októbra. Firma, ktorá kúpeľ opravuje, má podľa zmluvy ukončiť rekonštrukciu do konca septembra, následne bude potrebné vykonať technologické operácie pred samotným otvorením.


Bude potrebné odobrať vzorky pre hygienikov a získať súhlas od hygieny na prevádzku kúpeľa, skonštatoval Miloš Dovičovič zo spoločnosti Službyt.       

Mestský kúpeľ bol pre havarijný stav bazénov a ďalšej infraštruktúry zatvorený od 17. júna. Tri mesiace pred jeho uzavretím prasklo vypúšťacie potrubie, voda z bazéna cez trhlinu unikala do technickej miestnosti. Na rekonštrukciu vyčlenilo mesto 200-tis. eur. „Práce sme napokon vysúťažili za 161.726 eur. Predmetom zákazky bola realizácia stavebných prác na rekonštrukcii plaveckého a detského bazéna,“ uviedol hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.       

V plaveckom bazéne sa zrealizovali búracie práce a montáž potrubia, sacieho a výtlačného systému. Urobilo sa fóliovanie bazéna vrátane prelivových žľabov. Na detskom bazéne sa v rámci rekonštrukcie namontoval výtlačný systém a urobilo sa fóliovanie.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2022
Letné kúpalisko otvorilo tohtoročnú letnú sezónu
Letné kúpalisko vo Veľkom Krtíši v sobotu otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Pre TASR to potvrdil riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Veľký Krtíš Marian Vrško. Poznamenal, že kúpalisko má za sebou kompletnú rekonštrukciu.
viac
05.10.2022
Zrekonštruovaný kaštieľ v Modre otvorí v sobotu brány pre verejnosť
Donedávna schátraný kaštieľ v Modre, národná kultúrna pamiatka, otvorí po komplexnej rekonštrukcii opäť svoje brány verejnosti. Stane sa tak v sobotu (8. 10.) v rámci dňa otvorených dverí.
viac
25.04.2023
Mesto začalo rekonštrukciu mestského úradu
Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.
viac
11.03.2024
Zrekonštruovaný Šerédyho kaštieľ chce obec sprístupniť v júni
Vynovený renesančný Šerédyho kaštieľ zo 16. storočia v Zborove v okrese Bardejov, ktorého súčasťou bude muzeálna časť, chce obec sprístupniť pred letnou turistickou sezónou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %