Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.04.2023 11:40

Krytá plaváreň po rekonštrukcii už slúži verejnosti


Krytá plaváreň v Stropkove.


Mesto Stropkov kompletne zrekonštruovalo bazén v krytej plavárni. Zatvorená bola od júna minulého roka a verejnosť ju môže opäť využívať od polovice marca.


Financie na rekonštrukciu radnica získala od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a prispela i z vlastných zdrojov.

"Bol nám poskytnutý príspevok vo výške 45 000 eur. Zvyšok do 51 000 eur sme doložili z mestského rozpočtu. V rámci projektu sme zmodernizovali a zrekonštruovali teleso bazéna, ktoré už pred 20 rokmi, keď sa uvádzalo do prevádzky, vykazovalo poruchy spojené s netesnosťami. Zaznamenávali sme rozsiahle úniky a svojpomocne sme sa snažili tieto nedostatky odstraňovať. Vďaka realizácii projektu sme tento problém odstránili," uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza.

V rámci samotnej rekonštrukcie bolo opravené teleso bazéna, položená geotextília a inštalované pogumované lišty. Utesnili sa prestupy na trysky, kotviace laná a rebrík. "Celý bazén i odtokové žľaby sa následne zaizolovali fóliou s deklarovanou životnosťou niekoľko desaťročí. Náš bazén dostal novú podobu," priblížil primátor.

Novinkou sú podľa jeho slov vodnopólové brány a tiež nové plavecké dráhy. "V priestoroch plavárne sa nachádzajú aj fínska a parná sauna, dve infrasauny, vírivka pre šesť osôb, a spestrením pre najmenších plavcov je tobogán," doplnil Brendza.

Mesto pristúpilo k miernemu zvýšeniu vstupného, ostala však zachovaná možnosť zakúpenia viacvstupových permanentiek.

V minulosti prevádzka letného kúpaliska mesto ročne stála približne 130 000 eur až 140 000 eur. "S tým, že 25 000 eur sme získali v rámci dohodovacieho konania z ministerstva školstva. Okolo 30 000 eur bolo zo vstupného, od sponzorov, partnerov a rozdiel bol dofinancovaný z mestského rozpočtu. Sú to čísla, ktoré boli pred pandémiou a za starých cien energií. Teraz sa neodvážim povedať, koľko to bude stáť, avšak je v našich silách, aby sme to dofinancovali, pretože to považujeme za nevyhnutnú službu na využitie voľného času pre Stropkovčanov," dodal Brendza.

Krytá plaváreň bude otvorená do polovice júla. Od polovice júna mesto plánuje otvoriť vonkajšie kúpalisko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
01.03.2021
B. Štiavnica plánuje rekonštrukciu plavárne za viac ako 600 000 eur
Mesto Banská Štiavnica plánuje rekonštrukciu krytej plavárne, prvú etapu prác vyčíslilo na 604 675,50 eura. V projekte sa chce uchádzať o finančné zdroje z Fondu na podporu športu. Informovala o tom primátorka mesta Nadežda Babiaková.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %