Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.03.2021 03:15

B. Štiavnica plánuje rekonštrukciu plavárne za viac ako 600 000 eur


Krytá plaváreň v Banskej Štiavnici.


Mesto Banská Štiavnica plánuje rekonštrukciu krytej plavárne, prvú etapu prác vyčíslilo na 604 675,50 eura. V projekte sa chce uchádzať o finančné zdroje z Fondu na podporu športu. Informovala o tom primátorka mesta Nadežda Babiaková.


Ako priblížila, mestské kúpele boli dané do užívania v roku 1966, v súčasnosti si vyžadujú rozsiahlu rekonštrukciu i modernizáciu. Mesto preto dalo vypracovať správu o zhodnotení ich aktuálneho stavu, o ktorej na poslednom mestskom zastupiteľstve diskutovali aj poslanci. V rámci projektu boli vypracované dva varianty, a to rozsiahlejšia rekonštrukcia alebo výstavba novej krytej plavárne, ktorej rozpočet by podľa správy mohol presiahnuť 5,5 milióna eur.

Poslanci na zasadnutí nakoniec schválili rekonštrukciu plavárne v dvoch etapách, prvú samospráva vyčíslila na viac ako 600 000 eur. „Prvá etapa obsahuje rekonštrukciu stropu vrátane vzduchotechniky, rekonštrukciu vykurovania a rekonštrukciu presklenej steny plavárne,“ uviedla Babiaková s tým, že práce chce mesto spustiť v tomto kalendárnom roku. O finančné prostriedky chce samospráva požiadať aj Fond na podporu športu, dotácia môže pokryť 50 percent oprávnených výdavkov. Zvyšok prostriedkov mesto použije z vlastného rozpočtu.

Poslanci mesta na mestskom zastupiteľstve schválili aj vypracovanie projektovej dokumentácie na druhú etapu rekonštrukcie v hodnote 30 000 eur. Pokračovanie obnovy plavárne by malo spočívať v revitalizácii priestoru i okolia, modernizácii objektu i nových atrakciách, napríklad v podobe saunového sveta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
07.07.2021
Banská Štiavnica získala na projekt smart city 928 000 eur
Banská Štiavnica získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR 928.000 eur na svoj projekt využitia moderných technológií v meste - smart city. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
05.02.2024
Mesto chce zrekonštruovať mestskú plaváreň
Plavecký bazén v Banskej Štiavnici v najbližšom období pre verejnosť neotvoria. Banskoštiavnická samospráva plánuje objekt Mestských kúpeľov, kde sa bazén nachádza, zrekonštruovať. Primátorka Nadežda Babiaková priblížila, že aktuálne mesto ukončuje verejné obstarávanie na projektovú dokumentáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %