Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.08.2023 07:00

Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri


Snímka zdroj: (FB / Peter Antal).


V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.


Uviedol to vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

"Aktuálne sa dokončujú práce na fasáde a zariaďuje sa interiér. V najbližších dňoch sa začne napúšťať aj bazén a urobí sa kontrolná prevádzka bazénovej technológie," priblížil Baláž.

Slávnostné otvorenie plavárne je naplánované v druhej polovici septembra, následne bude spustená bežná prevádzka. Samospráva v súčasnosti pracuje aj na príprave cenníka. Vstupné na žiarsku plaváreň bude podľa vedúceho kancelárie primátora kopírovať bežné ceny v rámci Slovenska.

Rekonštrukcia žiarskej plavárne odštartovala začiatkom roka 2020 búracími a prípravnými prácami, projekt zastrešuje mestská spoločnosť Technické služby - Žiar nad Hronom. Celkové náklady samospráva pôvodne odhadovala na približne štyri milióny eur. Rozpočet však v uplynulých rokoch ovplyvnilo napríklad zdražovanie stavebných materiálov, konečná cena sa tak podľa mesta dostane na úroveň piatich miliónov eur. Na projekt samospráva získala dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 500 000 eur, sumou 600 000 eur prispela hlinikáreň Slovalco. Zvyšok je financovaný z prostriedkov mesta.

Cieľom rozsiahlej rekonštrukcie mestskej plavárne v Žiari nad Hronom bolo zníženie energetickej náročnosti a modernizácia objektu, ktorý bol pre verejnosť otvorený na začiatku 90. rokov 20. storočia. Projekt zahŕňal výmenu strechy, vykurovania, vzduchotechniky, elektrických rozvodov i komplexnú rekonštrukciu interiéru vrátane plaveckého a detského bazéna.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
01.08.2022
Obnova plavárne sa blíži do finále, aktuálne sa pracuje na strope
Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom sa pomaly blíži do finále. Aktuálne sa v interiéri pracuje na stropných konštrukciách, po ktorých budú nasledovať dokončovacie práce. Uviedol to riaditeľ spoločnosti Technické služby – Žiar nad Hronom Igor Rozenberg.
viac
02.12.2022
V meste bude po rokoch opäť fungovať stanica charity
V Žiari nad Hronom od štvrtka po niekoľkých rokoch opäť funguje stanica charity. Samospráva ju zriadila spoločne s terénnymi sociálnymi pracovníkmi, charita s oblečením a obuvou bude určená najmä pre ľudí v hmotnej núdzi a nízkopríjmové rodiny.
viac
23.01.2023
Obnova plavárne finišuje, dokončiť je potrebné vonkajšiu fasádu
Rekonštrukcia krytej plavárne v Žiari nad Hronom, ktorá odštartovala v roku 2020, sa blíži ku koncu. Dokončiť je potrebné ešte vonkajšiu fasádu, pri ktorej práce aktuálne brzdia nízke teploty. Uviedol to vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %