Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.03.2020 01:45

Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň


Snímka zdroj: (sala.sk).


Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.


Počas prvých piatich rokov bude náklady na vykurovanie plavárne znášať Duslo. Mesto na vlastné náklady zabezpečí sprevádzkovanie krytej plavárne a najneskôr do konca roka 2030 odkúpi plaváreň za osobitne dohodnutú kúpnu cenu. Návrh na uzatvorenie nájomnej zmluvy musí schváliť mestské zastupiteľstvo na svojom najbližšom zasadnutí.

Majiteľom krytej plavárne je Duslo, ktoré ju v apríli minulého roka pre zlý technický stav strechy zatvorilo. Podľa technického posudku, ktorý vypracovala Slovenská technická univerzita v Bratislave, je v nevyhovujúcom stave lanová strešná konštrukcia plavárne. Bazén v plavárni kedysi plnil funkciu rezervnej nádrže pre závod v prípade požiaru, dnes už vzhľadom na zmenu výrobných technológií tento účel nespĺňa. Duslo do plavárne neplánuje investovať a ponúklo ju na predaj mestu za 500 000 eur. Okrem toho firma ponúkla možnosť rozložiť túto cenu na päť ročných splátok, čiže po 100 000 eur ročne.

Ďalšou ponukou spoločnosti je, že počas splácania ceny by garantovala mestu súčasnú cenu za dodávku energie. Predmetné stavby a stavebné úpravy sú ocenené znaleckým posudkom, podľa ktorého je všeobecná hodnota nehnuteľností vyčíslená na 2,99 milióna eur.

Vedenie mesta oslovilo so žiadosťou o pomoc viacero štátnych orgánov. „Plaváreň ročne eviduje viac ako 50 000 vstupov, navštevujú ju plavci a kluby z celého Slovenska,“ uviedla prednostka mestského úradu Jana Nitrayová. Vláda SR vo februári tohto roka schválila návrh na uvoľnenie finančných prostriedkov zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa pre mesto Šaľa na rekonštrukciu budovy plavárne vo výške 1,075 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
22.11.2016
Bratislava odmietla predĺžiť zmluvu s investorom predstaničného námestia
Mesto Bratislava odmietlo predĺžiť o päť rokov zmluvu so spoločnosťou Transprojekt, ktorá má do konca roka obnoviť priestor pred bratislavskou Hlavnou stanicou. Rozhodli o tom mestskí poslanci, ktorí tak chcú, aby zmluva trvala do dohodnutého termínu 31. decembra 2016.
viac
11.02.2019
Duslo chce predať plaváreň mestu, to nemá peniaze na opravu jej strechy
Prevádzka plavárne v areáli Dusla v Šali je ohrozená. Objekt potrebuje rekonštrukciu strechy. Bez nej hrozí, že plaváreň zostane po skončení platnosti povolenia na prevádzku od apríla tohto roka zatvorená.
viac
28.02.2020
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne
Mesto Levice pripravuje rekonštrukciu bazéna krytej plavárne. Zastupiteľstvo odsúhlasilo v rámci schváleného mestského rozpočtu na tento rok finančné prostriedky na rekonštrukciu vo výške 566 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %