Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
13.05.2023 01:05

Mesto Nitra uvažuje o získaní súkromného zimného štadióna na sídlisku Klokočina


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Nitra zvažuje možnosť, že od súkromného vlastníka získa zimný štadión na sídlisku Klokočina. Mestskí poslanci už pred časom schválili uznesenie, podľa ktorého majú zástupcovia radnice rokovať s majiteľmi štadióna o tom, za akých podmienok by hala s ľadovou plochou prešla do majetku mesta.


S iniciatívou na získanie štadióna prišiel mestský poslanec Ľubomír Moravčík, podľa ktorého sú v Nitre obmedzené možnosti na korčuľovanie verejnosti i športovcov. "Kúpou tohto zimného štadióna by sa vytvorili podmienky na verejné korčuľovanie a tiež pre deti materských a základných škôl," skonštatoval.         

Podľa Moravčíka môže byť zimný štadión na Klokočine v prevádzke 11 mesiacov v roku. "V režime od septembra do mája môže fungovať pre verejnosť, školy a amatérsku hokejovú ligu, plus je tam nejaká mesačná júnová údržba. Potom je komerčne veľmi zaujímavý júl, keď je veľký dopyt po kempoch, či už krasokorčuliarskych alebo hokejových. August je už zaujímavý pre HK Nitra, ktorý by tu mohol trénovať, a veľkú halu, ktorá je energeticky náročná, by tak mohli spustiť až od septembra," vysvetlil Moravčík.         

Viacerí mestskí poslanci však upozornili na veľké prevádzkové náklady haly i na ďalšie problémy. "Sumy za prevádzku sú naozaj vysoké. Chceme rozširovať kapacity haly, ale počet parkovacích miest v jej okolí je minimálny. Projekt tohto štadióna bol pred rokmi nedoriešený. Navyše, keď sme si prečítali nájomné zmluvy, mesto tak či tak po skončení sa nájmu pozemku musí halu odkúpiť," upozornil mestský poslanec Pavol Obertáš.         

Primátor Marek Hattas súhlasí s tým, aby sa preskúmali možnosti, za akých by mohla ľadová plocha prejsť do majetku mesta. "Treba pozrieť znenie zmluvy, širšie vzťahy, ekonomiku, parkovanie a ďalšie okolnosti. Dnes neschvaľujeme to, či halu ideme kupovať alebo prenajímať, ale poďme sa na to pozrieť a potom sa rozhodneme," povedal Hattas.         

Súhlas s výstavbou zimného štadióna na Škultétyho ulici dalo mesto súkromnému vlastníkovi ešte v roku 2010. V pôvodnom zámere žiadal investor od radnice prenájom pozemkov pod štadiónom za jedno euro na dobu 30 rokov. Po tomto období plánoval štadión bezplatne odovzdať do majetku mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Nitra už má vlajku aj certifikát o získaní titulu Európske mesto športu 2018
Mesto Nitra sa stalo Európskym mestom športu pre rok 2018 spolu s inými mestami európskych štátov. Primátor Jozef Dvonč prevzal v stredu 6. decembra večer v Bruseli certifikát a vlajku Európskeho mesta športu.
viac
01.08.2020
Program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu
Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %