Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.01.2021 03:30

Mesto Myjava žiada ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl


Ilustračná snímka.


Mesto Myjava adresovalo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR list vo veci žiadosti o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. februára. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Martin Kovanič.


Mesto v žiadosti o stanovisko a určenie podmienok na otvorenie škôl a školských zariadení poukazuje na dlhodobo klesajúce percento pozitivity, ktoré zaznamenáva. „Podľa priebežných výsledkov skríningu by mal okres Myjava figurovať v lepšej polovici testovaných okresov na Slovensku. Z dôvodu nízkeho počtu pozitívnych prípadov žiada mesto o otvorenie jednotlivých stupňov základných škôl a stredných škôl,” uviedol hovorca.

Od 1. februára je v pláne otvorenie prvého stupňa Základných škôl (ZŠ) a deviatych ročníkov, takisto maturitných ročníkov stredných škôl, špeciálnej školy a pokračovanie prevádzok materských škôl. „V piatok 29. januára by mali byť pretestovaní všetci zamestnanci škôl a žiaci nad desať rokov a študenti. Po plánovanom otvorení budú v školách zavedené prísne hygienické opatrenia a každý týždeň by sa uskutočnilo pretestovanie,” informoval hovorca.

Ako doplnil, v prípade zhoršujúcej sa situácie by školy boli pripravené flexibilne zaviesť dištančné vzdelávanie. Ďalšou etapou postupného návratu do bežného školského života by bol 8. február, keď by sa obnovilo vyučovanie Základnej umeleckej školy (ZUŠ) individuálnou formou a školy by sa sprístupnili aj ostatným žiakom a študentom.

Otvorené by boli aj športoviská s podmienkou pre každého preukázať sa testom nie starším ako 72 hodín. „Mesto je pripravené urobiť všetko čo je v jeho silách a možnostiach, aby sa deti mohli vrátiť do škôl. Obnovenie výučby žiakov a študentov v Myjave je absolútnou prioritou,” doplnil primátor Myjavy Pavel Halabrín.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2020
Ministerstvo školstva pomôže zriaďovateľom pri zabezpečení škôl
Otvorenie škôl od 1. júna budú sprevádzať prísne hygienické a ochranné opatrenia. Za vytvorenie a udržanie bezpečného prostredia pre žiakov aj pedagógov na konkrétnej materskej alebo základnej škole v súlade s aktuálnymi predpismi je zodpovedný jej zriaďovateľ.
viac
04.01.2021
Informácie pre materské školy
Rezort školstva odporúča všetkým zriaďovateľom materských škôl, aby zvážili možnosť ich prevádzky.
viac
27.07.2021
Rezort školstva podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR podporí v rámci letných škôl 419 základných a 34 stredných škôl. Vlani bolo podporených 244 škôl.
viac
06.08.2021
Štyri župné školy uspeli v ministerskej výzve Modernejšia škola
Štyri stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK uspeli v rámci výzvy Modernejšia škola, ktorú vyhlásil rezort školstva s cieľom zatraktívniť školské prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %