Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.04.2020 11:20

Mesto Liptovský Mikuláš vyzýva na elektronickú úhradu daní


Ilustračná snímka: (tasr).


Liptovskomikulášska radnica vyzýva obyvateľov, aby úhrady daní a poplatkov vybavili elektronickou formou. Pred pokladnicou v klientskom centre mestského úradu sa v pondelok vytvorili zástupy ľudí, ktoré podľa vedenia mesta v čase pandémie nového koronavírusu nie sú vhodné.


„Dane a poplatky je možné hradiť buď platbou cez účet, alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie po načítaní QR kódu, ktorý je uvedený v rozhodnutí o vyrubení dane či poplatku. Pokiaľ takúto možnosť nemáte a je pre vás nevyhnutné vykonať úhradu osobne v pokladnici mestského úradu, nemusíte tak robiť okamžite, aby ste predišli státiu v radoch,” uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Zároveň zdôraznila, že splatnosť vyrubených daní a poplatkov je až do konca mája.

Pre mladých ľudí je podľa hovorkyne platba elektronickou formou už štandard, starším by preto mali s úhradou pomôcť ich deti. „Do pokladnice v budove úradu stále chodí hradiť poplatky veľa starších ľudí. Mnohí platia dokonca aj za deti. Teraz by sme svojim rodičom mohli tieto láskavosti vrátiť a pomôcť im uhradiť platbu cez mobil alebo počítač,” dodala Čapčíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2017
Miestne dane a poplatky môžu v Liptovskom Mikuláši platiť už aj cez mobil
Obyvatelia Liptovského Mikuláša môžu v tomto roku po prvý raz zaplatiť miestne dane a poplatky aj cez mobilný telefón. Nový spôsob platby prostredníctvom mobilnej aplikácie má ľudí odbremeniť od státia v radoch pri pokladni.
viac
28.12.2019
O aktuálnom dianí v meste informuje nová mobilná aplikácia
Aktuálne informácie o dianí v Liptovskom Mikuláši poskytne nová mobilná aplikácia. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi liptovskomikulášskou radnicou a obyvateľmi.
viac
04.05.2020
Zmena pracovného času na Mestskom úrade Handlová
Z dôvodu mimoriadnej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 budú zamestnanci Mestského úradu Handlová (ďalej MsÚ) pracovať v termíne od 1. mája 2020 v skrátenom pracovnom týždni, t.j. od pondelka do štvrtka, pričom sa menia aj stránkové hodiny MsÚ.
viac
09.12.2022
Dane v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebudú, stúpnu však niektoré poplatky
Daň z nehnuteľnosti sa budúci rok v Liptovskom Mikuláši zvyšovať nebude. Potvrdil to primátor mesta Ján Blcháč. Radnica však bude musieť pristúpiť k čiastočnému zvýšeniu niektorých poplatkov. Obyvatelia si tak priplatia napríklad za komunálny odpad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %