Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
13.03.2020 09:04

Mesto Košice začalo s pravidelnou stavebnou údržbou ciest


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Košice začína s pravidelnou stavebnou údržbou cestných komunikácií. Ako informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch sú naplánované viaceré krátkodobé dopravné obmedzenia na uliciach, kde sú opravy výtlkov nevyhnutné.


Dodávateľské spoločnosti, ktoré uvedenú údržbu vykonávajú, opravovali najväčšie výtlky na hlavných ťahoch ciest aj v zime, a to za použitia náhradných asfaltových zmesí. Začiatkom marca sa začalo s odstraňovaním výtlkov bežnými metódami. „S opravami sa začalo na trasách košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD) a na medzisídliskových miestnych komunikáciách. Neskôr sa pristúpi aj k opravám na menej frekventovaných komunikáciách,“ uvádza magistrát.

Minulý týždeň opravili výtlky na Popradskej, Ipeľskej, Cintorínskej, Levočskej, Čingovskej, Palackého, Ždiarskej ulici a časti Slaneckej cesty. V nasledujúcich týždňoch plánujú opravy výtlkov na uliciach Hronská, Pražská, Ondavská, Masaryková, Pri prachárni, Jantárová, Krakovská, Ostravská, Užhorodská a Miškovecká. „Takisto sa zlepší kvalita asfaltového koberca aj na ceste smerom na Jahodnú a na zvyšnej časti Slaneckej cesty,“ dodáva mesto.

Vodičov zároveň žiada o rešpektovanie dočasného dopravného značenia, keďže opravu výtlkov sprevádza aj zúženie jazdných pruhov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.08.2016
Samospráva opravuje cesty v Radvani, vynaloží na to 75 000 eur
Úseky miestnych komunikácií, ktoré dlhodobo znižovali komfort vodičom a chodcom v Banskej Bystrici, prechádzajú v týchto dňoch obnovou.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
13.01.2022
KSK dokončil rekonštrukciu cesty medzi obcami Ploské – Ortáše a Vtáčkovce
Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruoval cestu tretej triedy medzi obcami Ploské, časť Ortáše a Vtáčkovce. Išlo o jeden z najproblémovejších úsekov ciest v okrese Košice-okolie, po oprave slúži motoristickej verejnosti od konca minulého roka. Informoval o tom v stredu Úrad KSK.
viac
29.01.2022
Oprava mosta ovplyvní život mesta na pol roka, hovorí primátor M. Kollár
Úplné vylúčenie dopravy cez most vedúci ponad rieku Váh, ktorý je hlavnou prístupovou cestou do mesta Hlohovec v smere od Trnavy, bude na dobu šiestich mesiacov pre Hlohovčanov znamenať zásadný zásah do života v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %