Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2021 11:35

Mesto hľadá názov pre nový cyklomost


Cyklomost v Topoľčanoch. Snímka zdroj: (msú).


Mesto Topoľčany hľadá meno pre nový cyklistický most. Radnica vyzvala ľudí, aby svoje návrhy posielali do 16. mája.


Komisia následne vyberie niekoľko najlepších návrhov, spomedzi ktorých si verejnosť v konečnom hlasovaní vyberie víťaza. „Ak máte výborný nápad na meno nového cyklomosta v Topoľčanoch, ktoré bude výstižné a nadčasové, podeľte sa s ním. Nazvali by ste ho podľa známej osobnosti z nášho mesta? Podľa športovca, architekta, či niekoho celkom iného? Alebo skôr podľa miesta, kde sa nachádza?“ pýta sa radnica v ankete.

Cyklistický most je súčasťou cyklotrasy, ktorá bude po dokončení viesť pri autobusovej stanici a pokračovať po uliciach Bernolákova, Krušovská, Tribečská, J. Jesenského a P. O. Hviezdoslava k rieke Nitre, ktorú preklenie nový cyklomost. Za ním bude pokračovať pod hrádzou až k autobusovej zastávke pri priemyselnej zóne. Súčasťou projektu sú aj cykloprístrešky a vybudovanie verejného osvetlenia. Celková dĺžka stavby je takmer 2,4 kilometra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2020
Obyvatelia navrhnú názov česko-slovenskej lávky
Slovenské Kopčany a české Mikulčice spája od októbra minulého roka nový cyklistický most. Stavba svojou unikátnosťou zaujala aj komisiu v súťaži Stavba roka 2019. O jej oficiálnom názve rozhodnú občania.
viac
09.04.2021
O mene nového mosta cez rieku Nitra rozhodne hlasovanie na internete
Na výzvu nitrianskej radnice, aby ľudia navrhli meno novej cyklistickej lávky cez rieku Nitra, prišlo viac ako 200 návrhov. Komisia zložená z poslancov a zamestnancov mesta z nich napokon vybrala tri.
viac
25.06.2021
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta cez rieku Morava
Verejnosť môže navrhnúť názov nového cyklomosta medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom. Budúci rok má prepojiť brehy rieky Moravy medzi Slovenskom a Rakúskom. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj (BSK).
viac
24.07.2021
Nový cyklomost cez Moravu by sa mohol volať Bociania lávka či Most nádeje
Názov nového cyklomosta spájajúceho Vysokú pri Morave s rakúskym Marcheggom by mohol byť definitívne známy v septembri. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) poslal rakúskemu partnerovi projektu vytypované návrhy, ktoré vygenerovali podnety verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %