Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.12.2021 03:20

Mesto Handlová má novú mobilnú aplikáciu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia a návštevníci Handlovej môžu využívať novú mobilnú aplikáciu. Nájdu v nej všetky dôležité informácie, ktoré sú na internetovej stránke mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Aplikácia je prepojená s webovou stránkou mesta a nevyžaduje si preto žiadnu údržbu. Všetok obsah sa do nej prenáša automaticky z webu," uviedla Paulínyová.

Hneď po otvorení aplikácie sa používateľ podľa nej dostane na dynamickú úvodnú stránku, ktorá zobrazuje posledné novinky a výber z kalendára podujatí. "Aplikácia sa ovláda pomocou gest posúvaním obrazovky doprava a doľava, kde sa nachádzajú rýchle správy, dokumenty zverejnené na úradnej tabuli mesta a ďalšie informácie," doplnila hovorkyňa. Aplikácia si vie rovnako sama vyhodnotiť, ako a kedy má používateľa upozorniť na novinky.

Podľa primátorky mesta Silvie Grúberovej je aplikácia pokračovaním v modernom rozširovaní informačných kanálov mesta. "Kolegovia z komunikačného oddelenia ju poslali na testovanie všetkým pracovníkom na úrade a postupne počas decembra konzultujú drobné, skôr grafické, zmeny a prepojenia, keďže mestská stránka je informačne bohatá," dodala Grúberová.

Mobilnú aplikáciu "Handlová" si môže verejnosť nainštalovať prostredníctvom webovej stránky mesta, prípadne cez distribučné platformy Google Play alebo App Store.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
12.02.2020
Polícia predstavila novú mobilnú aplikáciu
Aplikácia nenahrádza tiesňovú linku 158, ale je ďalším spôsobom, ako kontaktovať políciu v prípade núdze. Mobilná aplikácia Policajného zboru Pomáham chrániť má pomôcť riešiť incidenty na uliciach, ale aj prípady domáceho násilia. Spustená bude v najbližších týždňoch.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
17.03.2021
Kremnica spustila nový web, ponúka aj mobilnú aplikáciu s aktualitami
Mesto Kremnica pre verejnosť oficiálne sprístupnilo svoje nové webové sídlo. Okrem zmeny dizajnu prináša nová webová stránka mesta aj viacero noviniek vrátane mobilnej aplikácie s aktualitami či možnosti odberu noviniek prostredníctvom emailu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %