Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.07.2020 09:00

Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK


Nitra. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.


Dokument počíta so spoluprácou magistrátu a NSK pri zabezpečení úloh vyplývajúcich z projektu EHMK, ktorého nositeľom je mesto Nitra. Zároveň by obe samosprávy mali vytvárať priestor pre tvorivosť občanov, ich osobnú realizáciu a oživenie komunitného života. Memorandum počíta aj so zámerom vytvoriť priestor pre diskusiu o témach, ktoré sa týkajú mesta a postavenia kultúry v jeho živote.

Podľa slov primátora Mareka Hattasa je memorandum a samotná spolupráca s NSK dôležitou súčasťou kandidatúry Nitry na titul EHMK 2026. „My úzko kooperujeme a budeme potrebovať aj infraštruktúru, aj zázemie i ľudí, ktorí sú v krajských inštitúciách. Je to jeden z našich najsilnejších partnerov, ktorých budeme pri kandidatúre mať,“ dodal Hattas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
08.06.2020
Nitra hľadá grafikov pre kandidatúru na EHMK 2026
Nitrianska radnica hľadá dizajnérov, ktorí vytvoria vizuálnu identitu kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Mestskí poslanci odsúhlasili kandidatúru mesta Nitra 13. mája, kedy na tento účel schválili aj prvý balík financií.
viac
24.05.2021
NSK podporí kandidatúru Nitry na titul EHMK 2026
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vstúpi do záujmového združenia právnických osôb s názvom Nitra 2026. Jeho cieľom je okrem vypracovania prihlášky aj celková podpora kandidatúry Nitry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026.
viac
10.09.2021
Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %