Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.08.2021 02:30

Lyžiarske výcviky a školy v prírode rezort školstva neodporúča plánovať


Ilustračná snímka: (spravatanap.sk).


Lyžiarske výcviky a školy v prírode v novom školskom roku 2021/2022 Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR neodporúča organizovať. Vyplýva to z materiálov zverejnených na webe rezortu školstva.


Ministerstvo poukazuje na to, že v prípade lyžiarskych výcvikov aj školy v prírode sa tieto podujatia riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich zrušenie. „V prípade, že sa škola predsa len rozhodne organizovať lyžiarsky výcvik/školu v prírode, mala by myslieť na náklady spojené s prípadným stornom a zároveň minimalizovať premiešavanie tried,” uviedol rezort školstva v dokumente Najčastejšie kladené otázky ku školskému semaforu, manuálu pre všetky druhy škôl a školských zariadení v školskom roku 2021/2022.

V prípade stužkových slávností ministerstvo školstva uviedlo, že sa riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach. „V prípade zhoršenia pandemickej situácie v okrese hrozí ich obmedzenie alebo zrušenie, najmä pokiaľ potenciálni účastníci nebudú plne zaočkovaní,” dodáva sa v dokumente z dielne rezortu školstva.

Ministerstvo zároveň v novom školskom roku neodporúča plánovať vedomostné súťaže prezenčnou formou, keďže sa takisto riadia usmerneniami COVID automatu o hromadných podujatiach a v prípade zhoršenia situácie v okrese hrozí ich zrušenie. Organizáciu hromadných podujatí, pri ktorých dochádza k premiešavaniu žiakov, rezort školstva odporúča podľa možností uskutočňovať dištančne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2021
Mesto Myjava žiada ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl
Mesto Myjava adresovalo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR list vo veci žiadosti o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. februára. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Martin Kovanič.
viac
02.08.2021
Rezort školstva: vznikla expertná skupina pre duševné zdravie
Venujte pozornosť duševnému zdraviu. Táto výzva nebola nikdy taká aktuálna ako práve v dobe pandémie a v období po nej.
viac
06.08.2021
Štyri župné školy uspeli v ministerskej výzve Modernejšia škola
Štyri stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK uspeli v rámci výzvy Modernejšia škola, ktorú vyhlásil rezort školstva s cieľom zatraktívniť školské prostredie.
viac
31.08.2021
Školáci si v priebehu roka oddýchnu počas viacerých prázdnin
Žiaci základných a stredných škôl, ktorí sa do školských lavíc vrátia vo štvrtok 2. septembra, si v školskom roku 2021/2022 oddýchnu okrem víkendov aj počas prázdnin. Ako prvé školáci absolvujú jesenné prázdniny, tie budú od 28. do 29. októbra, žiaci sa do lavíc vrátia v utorok 2. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %