Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.12.2018 12:45

Lučenec: Začali sa dvojdňové Vianočné trhy


Ilustračný výrez plagátu


Hudobné a kultúrne vystúpenia, vianočná veselica, udeľovanie certifikátu regionálnym produktom, sochárske sympózium, ale aj ekumenické stretnutie či vyhodnotenie vianočnej súťaže. To všetko čaká na návštevníkov Vianočných trhov, ktoré sa dnes a v piatok konajú na Námestí republiky v Lučenci.


"Okrem vianočného sortimentu v predajných stánkoch je pripravený bohatý kultúrny program. Počas prvého dňa bude rezbár dokončovať na námestí sochy Svätej rodiny, ktoré budú súčasťou betlehemu so živými zvieratkami. Rovnako tak budú prebiehať dokončovacie práce na soche anjela, ktorý bude slávnostne odhalený o 15. h," uviedla vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová. Program úvodného dňa zakončí vianočný punč primátorky o 16. h.       

Na druhý deň trhov je pripravené okrem iného pásmo programov lučeneckých základných škôl, vystúpenie speváckeho zboru Rezeda a folklórnych súborov Radosť a Ipeľ. "Sprievodnými podujatiami sú rozdávanie sladkostí, živý betlehem, vozenie na koči a fotografovanie v kresle pred stromčekom," dodala Bérešová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
20.12.2017
Stropkovské vianočné remeselné trhy s novým betlehemom
Predajcovia a remeselníci budú svoj tovar a výrobky ponúkať širokej verejnosti už od štvrtkového rána (21. 12.), slávnostné otvorenie trhov je naplánované na 16. hodinu.
viac
17.12.2022
V Starej Ľubovni sa konajú vianočné trhy, požehnajú na nich drevený betlehem
V Starej Ľubovni v piatok začínajú tradičné vianočné trhy, potrvajú do soboty 17. decembra a prvýkrát sa konajú v historickom centre, na Námestí sv. Mikuláša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %