Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.03.2021 03:15

Levice získali dotáciu na energetický audit verejných mestských budov


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Levice získalo dotáciu na vypracovanie energetického auditu verejných budov v jeho vlastníctve. Nenávratný finančný príspevok vo výške 43 180 eur poskytla samospráve Slovenská inovačná a energetická agentúra ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program (OP) Kvalita životného prostredia.


Celkové oprávnené výdavky projektu nesmú presiahnuť sumu 45 453 eur, informovala Adriana Macáková z levického mestského úradu.

Projekt bol schválený v rámci výzvy OP Kvalita životného prostredia, zameranej na rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni. Cieľom je podporiť mestá a iné verejné subjekty, aby prijímali nízkouhlíkové stratégie s dôrazom na ochranu životného prostredia.

Zámerom projektu je vypracovanie energetického účelového auditu s cieľom identifikácie a návrhu opatrení energetickej efektívnosti, realizovateľných formou garantovanej energetickej služby. Energetický audit sa týka verejných budov vo vlastníctve mesta Levice, medzi ktorými sú budovy OD Pokrok a OD Trio, administratívno-obchodná budova Pri Podlužianke 8, budovy materských škôl Perecká a Konopná, budovy krytej plavárne, športovej haly, domu športu a CK Junior.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
11.08.2020
Mesto dostane príspevok 81 320 eur na energetický audit 15 budov
Mesto Trenčín dostane prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry nenávratný finančný príspevok vo výške 81 320 eur na energetický audit 15 budov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
09.12.2020
Výzva na Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni
Výzva na predkladanie žiadostí o NFP na energetický audit a prípravu projektu garantovanej energetickej služby.
viac
16.03.2021
Do BRDS prišlo takmer 700 žiadostí
O príspevky Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) sa uchádzajú predkladatelia 676 žiadostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %