Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.08.2020 09:45

Mesto dostane príspevok 81 320 eur na energetický audit 15 budov


Ilustračná snímka.


Mesto Trenčín dostane prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry nenávratný finančný príspevok vo výške 81 320 eur na energetický audit 15 budov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.


Doplnila, že mesto uspelo s projektom v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia. „Úspešný projekt má názov 'Rozvoj energetických služieb – zníženie energetickej náročnosti objektov/budov v meste Trenčín'. Za celkové náklady 85 600 eur, z ktorých 4280 eur zaplatí mesto z vlastných zdrojov, dá mesto vypracovať energetický audit 15 budov. Výsledkom budú návrhy opatrení energetickej efektívnosti,” uviedla Ságová.

Celková plocha mestských objektov, ktoré podstúpia audit je 34 927 metrov štvorcových (m2). „Ide o krytú plaváreň, základné školy na Východnej a Kubranskej ulici, sociálne zariadenie na Lavičkovej ulici, materské školy na uliciach Švermova, Soblahovská, Považská, Niva, Stromová, Medňanského, Legionárska, Na dolinách a Pri parku. Ďalej ide o objekt Kultúrneho strediska Kubra a budovu Mestského hospodárstva a správy lesov.”

„Energetický audit sa uskutoční do 13 mesiacov od podpisu zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku,” dodala Ságová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2018
Obec zrekonštruuje spoločenské centrum, dostane na to viac ako 400-tis. eur
Obec Unín v okrese Skalica získala nenávratný finančný prostriedok zo Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) na zníženie spotreby administratívno-spoločenského centra. Informáciu zverejnil Centrálny register projektov. TASR informoval starosta obce Ján Palkovič.
viac
09.12.2020
Výzva na Rozvoj energetických služieb na regionálnej a miestnej úrovni
Výzva na predkladanie žiadostí o NFP na energetický audit a prípravu projektu garantovanej energetickej služby.
viac
23.03.2021
Levice získali dotáciu na energetický audit verejných mestských budov
Mesto Levice získalo dotáciu na vypracovanie energetického auditu verejných budov v jeho vlastníctve. Nenávratný finančný príspevok vo výške 43 180 eur poskytla samospráve Slovenská inovačná a energetická agentúra ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program (OP) Kvalita životného prostredia.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %