Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.05.2023 10:35

Letisko bude hostiť Festival letectva už tretíkrát


Banner.


Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.


"Pre všetkých jeho návštevníkov je pripravený dvojdňový program, ktorý vyvrcholí unikátnou nočnou leteckou šou. Tá zažila slovenskú premiéru pred rokom na rovnakom mieste. Využívame takto ďalšiu možnosť, ako zviditeľniť letisko a rozvíjať cestovný ruch v regióne," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Hlavný program je naplánovaný na sobotu od 15.00 h. Tradičnými účastníkmi budú lietadlá Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR, letka Ministerstva vnútra SR a OS predvedú aj techniku pozemných síl. Vo vzduchu sa okrem domácich pilotov predstavia aj letecké esá z Česka, Maďarska, Poľska, Veľkej Británie a ďalších krajín. Večerný program pozostáva z leteckej šou s dronmi, lasermi a pyrotechnikou. Novinkou je koncept zábavných a vzdelávacích atrakcií pre rodiny s deťmi pod názvom Detský letecký festival.

V rámci areálu letiska budú svoju činnosť prezentovať aj organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK a priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. "Vďaka podpore TTSK budú všetky atrakcie na letisku i v detskej zóne bezplatné," doplnil Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2019
Letisko Piešťany ponúkne atraktívnu leteckú show
Už budúci víkend, 4 .- 5. mája 2019, sa na Letisku Piešťany uskutoční Festival letectva Piešťany 2019. Táto udalosť sa na piešťanské letisko vracia pod dlhých rokoch. Festival bude venovaný 100. výročiu udalostí spojených s menom Milana Rastislava Štefánika.
viac
20.01.2022
Festival letectva pripravujú na máj
Po dvojročnej pauze sa na piešťanské letisko vráti Festival letectva Piešťany. Organizátorská Slovenská letecká agentúra potvrdila na svojom webe termín jej konania 6. až 8. mája a avizuje aj premiérovú Night Airshow a Aerosalón. Ročníky 2020 a 2021 boli pre pandémiu zrušené.
viac
03.05.2022
Festival letectva otvorí svoje brány v piatok popoludní
Festival letectva 2022 sa po dvojročnej prestávke uskutoční na piešťanskom letisku od piatka 6. do nedele 8. mája.
viac
10.02.2023
V Tatranskej Lomnici chystajú 12. ročník festivalu Snežné psy
V Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách sa počas víkendu 11. a 12. februára uskutoční 12. ročník tradičného rodinného festivalu Snežné psy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %