Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.01.2021 08:40

Lanovka na Kamzík opäť premáva


Ilustračná snímka: (tasr).


Sedačková lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste opäť premáva.


Jej prevádzka bola obnovená na základe usmernenia vedúceho hygienika Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Verejnosť ju môže tento týždeň za dodržania prísnych hygienických opatrení využívať v predĺženom režime. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.

„S ohľadom na skutočnosť, že predmetná lanová dráha je zložkou dopravy v Bratislave a nie je súčasťou lyžiarskeho strediska, ako aj s ohľadom na typ predmetnej lanovej dráhy – otvorená sedačková pre dve osoby, sme toho názoru, že uvedená lanová dráha môže byť aj naďalej v prevádzke,” uvádza sa v usmernení rezortu dopravy.

Správca lanovky, príspevková organizácia EKO podnik VPS, však musí zabezpečiť pre návštevníkov možnosť dezinfekcie rúk, ako aj častejšie čistenie dotykových plôch lanovky. Návštevníci lanovky sú povinní dodržiavať odstup pri čakaní na sedačku minimálne dva metre, musia mať prekryté ústa a nos rúškom, šálom alebo šatkou a vydezinfikované ruky. „Na lanovke môžu sedieť na sedačkách vedľa seba len osoby, ktoré sú aktuálne spolu v tzv. bubline,” upozorňuje mestská časť.

Lanovka tento týždeň premáva v predĺženom režime, a to každý deň od pondelka do nedele v čase od 10.00 do 18.00 h. Premáva každú celú hodinu, pri veľkom záujme nepretržite. V prípade nepriaznivého počasia bude premávka lanovky prerušená. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Bunker nad Klepáčom bude prístupný pre verejnosť
Bunker nad Klepáčom, ktorý sa nachádza v lokalite lesoparku Železná studnička v Bratislave, v nedeľu sprístupnia pre verejnosť. Jeho otvorenie je plánované na 11.00 h na kopci nad mlynom Klepáč. TASR o tom informoval predseda občianskeho združenia Bunkre Lukáš Vladovič.
viac
02.05.2020
Nové Mesto opäť spustilo premávku lanovky na Kamzík
Bratislavské Nové Mesto spustilo v sobotu opäť premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Mestská časť tak urobila po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.
viac
18.03.2021
Nové Mesto hľadá realizátora odstránenia skeletu Snežienky
Bratislavské Nové Mesto hľadá realizátora odstránenia skeletu bývalej výletnej reštaurácie Snežienka v rekreačnej lokalite na Železnej studničke. Výzvu na predloženie ponúk zverejnila mestská časť v stredu vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
30.11.2022
Nové Mesto obnoví vo štvrtok premávku lanovky na Kamzík
Bratislavské Nové Mesto obnoví vo štvrtok (1. 12.) premávku sedačkovej lanovky premávajúcej medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Jej premávka bola dočasne prerušená pre druhú fázu jej rekonštrukcie. Informuje o tom mestská časť na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %