Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.07.2017 01:30

Košičania sa môžu opäť zapojiť do súťaže o najkrajší balkón mesta


Každý rok sa do súťaže zapája väčšie množstvo obyvateľov Košíc, ktorým záleží na upravenosti a celkovom vzhľade mesta.


Primátor mesta Košice Richard Raši vyhlásil ďalší ročník medzi Košičanmi čoraz viac obľúbenej Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna či predzáhradky.


Súťaž organizovaná v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach začala 10. júla  2017 a potrvá do 15. septembra 2017. Základnou podmienkou účasti v súťaži je zaslanie fotografie svojho „rozkvitnutého" balkóna, okna, lodžie prípadne predzáhradky na e-mailovú adresu: komunikacne@kosice.sk.

Po ukončení súťaže vyberie odborná komisia štyroch výhercov hodnotných cien. Traja súťažiaci (podľa umiestnenia v súťaži) získajú poukazy na nákup záhradkárskeho materiálu podľa vlastného výberu v hodnote 150, 100 a 50 Eur. Štvrtý získa špeciálnu cenu primátora mesta Košice.

„Košice sa neustále rozvíjajú do krásy, a mňa veľmi teší, že čoraz viac k tomu prispievajú aj samotní obyvatelia nášho mesta. Vidíme to aj pri výbere najkrajších balkónov, okien alebo lodžií po skončení súťaže, keď má výberová komisia z roka na rok čoraz ťažšiu úlohu, aby vybrala víťazov. Tie balkóny, alebo okná sú totiž naozaj z roka na rok krajšie, a ja všetkým Košičanom za túto ich úžasnú prácu ďakujem, uviedol primátor mesta. "

V predchádzajúcich rokoch sa do súťaže prihlásili desiatky obyvateľov mesta, ktorým záleží na tom, aby Košice boli stále krajšie. Dokazujú to každý rok práve svojím umom a šikovnosťou, vďaka ktorým sa ich okná i balkóny, menia na malé „rajské" záhrady.

 

Autor: (Miroslav SAMBOR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Fotomaratón Martin 2017
Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už piaty ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2017. Účastníci budú vítaní 27. mája 2017 o 10. hodine v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
23.05.2017
Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na pamätník Bjørnsonovi
Mesto Košice chce v Mestskom parku umiestniť sochu nórskeho spisovateľa a publicistu Bjørnstjerna Bjørnsona (1832-1910), oceneného Nobelovou cenou za literatúru. Na výber vhodného návrhu vyhlásilo verejnú súťaž.
viac
28.07.2020
Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny
Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
19.04.2021
Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku i komunitnú záhradu
Bratislavská Petržalka spúšťa súťaž o najkrajšiu predzáhradku. Súťaží sa v troch kategóriách. Zapojiť sa môžu predzáhradky vytvorené s aj bez pomoci mestskej časti, rovnako tak aj komunitné záhrady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %