Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.07.2020 03:45

Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny


Snímka zdroj: (presov.sk).


Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.


Prešovčania môžu okrem vlastnej záhradky prihlásiť aj tú, ktorú vo svojom okolí najviac obdivujú. Fotografie môžu záujemcovia zasielať len do konca júla. Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

„Cieľom súťaže je podporiť obyvateľov, ktorí sa podieľajú na skrášľovaní predzáhradok a balkónov, a tak vytvárajú krajší a príjemnejší verejný priestor. Okrem vlastnej predzáhradky či balkónu môžu Prešovčania do súťaže prihlásiť aj predzáhradky či balkóny svojich susedov alebo známych. V takomto prípade je potrebné uviesť presnú lokalitu a mesto sa s majiteľmi následne skontaktuje. Veríme, že takto príjemne prekvapíme aj tých, ktorí svojou prácou zveľaďujú okolie, no nemajú dosť odvahy sa do súťaže prihlásiť,” uviedla Šitárová.

Základnou podmienkou účasti v súťaži je podľa jej slov zaslanie fotografie rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie, predzáhradky alebo verejného priestoru.

„Elektronicky môžu súťažiaci doručiť fotografie na e-mailovú adresu: predzahradka@presov.sk. Fyzicky môžu fotografie doručiť na mestský úrad, pričom obálku je potrebné označiť slovom Predzáhradka. Rovnako je treba uviesť kontaktné údaje a súhlas so zverejnením fotografií, mena a adresy, ktorý nájdu na webstránke mesta,” dodala Šitárová.

Termín zaslania fotografií je do konca júla a vyhodnotenie súťaže sa uskutoční koncom leta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Košičania sa môžu opäť zapojiť do súťaže o najkrajší balkón mesta
Primátor mesta Košice Richard Raši vyhlásil ďalší ročník medzi Košičanmi čoraz viac obľúbenej Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna či predzáhradky.
viac
09.06.2018
Prešovčania sa môžu prihlásiť do súťaže o najkrajšie okolie svojho bydliska
Mesto Prešov vyhlásilo druhý ročník súťaže o najkrajšie okolie, v ktorom občania žijú. Súťaží sa v troch kategóriách – najkrajší balkón, najkrajšia predzáhradka rodinného domu a najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
22.07.2019
Mesto vyhlásilo súťaž o najkrajší balkón a predzáhradku
Mesto Prešov vyhlásilo tretí ročník súťaže Najkrajší balkón a predzáhradka 2019. Jej cieľom je podporiť obyvateľov podieľajúcich sa na estetizácii predzáhradiek a balkónov. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.
viac
21.03.2020
Súťažiť o najkrajší list môžu deti aj elektronicky
O týždeň končí súťaž pre deti a mládež v písaní listov. Posledný termín na zapojenie sa do súťaže Najkrajší list 2020 je 27. marec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %