Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.03.2020 11:10

Komenského inštitút spúšťa od pondelka webináre Magickí učitelia online


Ilustračná snímka: (int.).


Komenského inštitút spúšťa od pondelka (23. 3.) na podporu učiteľov webináre Magickí učitelia online. Inštitút tak reaguje na zatvorené školy v čase šírenia sa nového koronavírusu.


Rady sa budú týkať napríklad odporúčaní, ako vyučovať z domu, ako sa zamerať na žiakov a „nezahltiť“ ich rodičov, či ako zmysluplne učiť na diaľku. Učitelia majú zároveň rôzne nápady pre rodičov, ktorí môžu využiť čas doma aj na menšie experimenty.

„Presúvame sa do online prostredia, kde chceme pomôcť učiteľom, ktorí nemajú dostatok skúseností s učením na diaľku. Zároveň ich chceme inšpirovať, aby hlavne v tejto situácii nedávali tak veľký dôraz na učenie množstva faktických informácií, či skúšanie ich zapamätania,” vysvetľuje Radoslav Plánička z Komenského inštitútu. Učitelia majú podľa neho príležitosť podnietiť deti k rozvoju tvorivosti, komunikačných zručností, riešeniu problémov, či spolupráci s rodičmi.

Vyučovanie na diaľku realizuje napríklad Júlia Jánošiková z Gymnázia Malacky. „Mám nadviazanú aj spoluprácu s kolegami, ktorých som stretla na svojich stážach v NASA a v CERN-e. Umožňuje to mojim študentom online vzdelávanie nielen z môjho výkladu alebo podkladov, ale z medzinárodných portálov, ktoré nemusím vyhľadávať, nakoľko si ich vymieňame s kolegami zo stáží medzi sebou,” približuje.

Komenského inštitút zároveň organizuje aj 3. ročník ocenenia Učiteľ Slovenska. Prihlásiť sa doň môžu učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok, či školitelia v online kurzoch. Prihlášky sa dajú posielať do 14. apríla. Nominovať pedagógov môže aj verejnosť, spraviť tak môže do 6. apríla. Učiteľa Slovenska 2020 vyhlásia organizátori v októbri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2020
Učitelia a žiaci majú k dispozícii viacero portálov
Krízový štáb vo štvrtok 12. marca rozhodol o zatvorení všetkých škôl a školských zariadení na území Slovenskej republiky od pondelka 16. marca na 14 dní. Prerušenie vyučovania v školách v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu si vyžiadalo využívanie online formy vzdelávania.
viac
24.03.2020
Divadlo Aréna spúšťa Detskú Univerzitu Komenského Online špeciál
Divadlo Aréna v spolupráci s IT spoločnosťou DATALAN spúšťa vzdelávací projekt Detská Univerzita Komenského Online špeciál, určený pre deti na celom Slovensku.
viac
02.03.2021
Študenti pomáhajú svojim učiteľom
Mladí ľudia z Petržalského mládežníckeho parlamentu uzatvorili prvý cyklus webinárov pre učiteľov základných a stredných škôl s názvom „Ako kreatívne používať online nástroje vo vyučovaní”.
viac
17.06.2021
Prešovský kraj hľadá Naj online učiteľov stredných škôl
Prešovský samosprávny kraj vyhlasuje anketu Naj online učiteľ PSK za školský rok 2020/2021. Jej zámerom je vyzdvihnúť prácu učiteľov stredných škôl v kraji počas dištančnej výučby, na ktorú museli prejsť školy počas pandémie koronavírusu. Na toto ocenenie učiteľov nominujú ich žiaci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %