Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.07.2022 07:45

KOCR Žilinský turistický kraj spustila tretí ročník súťaže Spoznaj kraj


Ilustračná snímka: (tasr).


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Žilinský turistický kraj spustila od začiatku júla tretí ročník súťaže s názvom Spoznaj kraj.


Jej cieľom je zvýšiť návštevnosť Žilinského kraja, podporiť kultúrne inštitúcie, podnikateľské subjekty v cestovnom ruchu, prírodné, kúpeľné a zábavné strediská. Informovala o tom výkonná riaditeľka KOCR Žilinský turistický kraj Iveta Chabadová.

Doplnila, že pre zapojenie sa do súťaže treba navštíviť v Žilinskom kraji minimálne sedem z 54 miest zo zoznamu na hracej karte a získať pečiatku. "Súťaž potrvá do 30. septembra. Hrá sa o bicykle, pobyty, vstupy, skipasy a adrenalínové zážitky v kraji. Bližšie informácie nájdu súťažiaci na stránke www.spoznajkraj.sk," vysvetlila Chabadová.

Súťažiacich môžu podľa nej tento rok zaujať štyri nové miesta v zozname. "Hraciu kartu sme rozšírili o Kysuckú galériu v Oščadnici, ktorá prešla rekonštrukciou a otvára brány pre návštevníkov. Tipom na výlet pre celú rodinu je Važecká jaskyňa s nádhernou kvapľovou výzdobou. Pre odvážnych milovníkov adrenalínu pribudla najdlhšia zip-line dráha v strednej a východnej Európe na Kubínskej holi," uviedla riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu.

Na získanie nových poznatkov do zoznamu zaradili Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku. "Najatraktívnejšou je expozícia ovčiarstva a pastierskej kultúry, ktorá návštevníka prevedie životom pastierov a bačov. Nemenej zaujímavé sú informácie o modrotlači z horného Liptova a krásne výtvory z paličkovanej čipky," dodala Chabadová.

Súťaž Spoznaj kraj spustila KOCR Žilinský turistický kraj v spolupráci s Turistickým centrom Terchová UTEČZMESTA.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2018
ŽSK predstavil komplexný plán rozvoja Žilinský kraj 22+
Urobiť zo Žilinského kraja najlepšie miesto pre rodiny a dosiahnuť, aby sa doň sťahovali ľudia z iných častí Slovenska, je hlavným cieľom komplexného plánu rozvoja s názvom Žilinský kraj 22+. Na ostatnom zasadnutí Zastupiteľstva ŽSK ho predstavila predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.
viac
18.09.2019
Súťaž na autobusového dopravcu v Žilinskom kraji pomaly vrcholí
V novembri končia zmluvy autobusovým dopravcom v Žilinskom kraji. Župa súťaží nového dodávateľa na najbližšie dva roky. Županka Erika Jurinová zdôraznila, že cieľom otvorená a férová súťaž dopravcov pre Žilinský kraj.
viac
29.06.2021
V júli odštartuje druhý ročník úspešnej súťaže Spoznaj kraj
Počas leta spúšťa krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj druhý ročník súťaže s názvom Spoznaj kraj, ktorej cieľom je zvýšiť návštevnosť prírodných a kultúrnych atraktivít Žilinského kraja, podporiť kultúrne inštitúcie a tiež podnikateľské subjekty v cestovnom ruchu.
viac
20.04.2022
Žilinský samosprávny kraj navštívilo vlani 632 827 ľudí
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v roku 2021 navštívilo 632.827 ľudí, z nich bolo 85 percent domácich návštevníkov a 15 percent zahraničných.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %