Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
29.05.2024 08:55

Kde osláviť Deň detí? Krajské inštitúcie chystajú atraktívny program


Poletíme na mesiac - plagát podujatia


Kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pripravili aj tento rok zaujímavé aktivity pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Návštevníkov čaká pestrý program plný zábavy, umenia a vzdelávania.


Začiatok júna bude opäť patriť tým najmenším. Medzinárodný deň detí má byť pre oslávencov najmä zábavou, krajské inštitúcie ale pripravili program, ktorý je zároveň zmysluplný. Kultúrne stánky ponúkajú jedinečné prostredie, v ktorom sa deti môžu pútavou formou učiť a rásť.

„Aj takto chceme budovať vzťah detí ku kultúre, bádaniu a podnecovať ich zvedavosť. Verím, že si z bohatého programu vyberú, nazbierajú zážitky a do našich inštitúcií a kultúrnych stánkov sa budú rady vracať,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Podujatia k Medzinárodnému dňu detí:

Rozprávkový deň detí

2. júna, 10:00 hod. – 15:00 hod., Areál BBRSC (Majerská cesta 94), Banská Bystrica

Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) si pripravila program, v rámci ktorého si môžu deti prezrieť techniku či dokonca posedieť si v sypači a traktore. Súčasťou podujatia bude jazda vláčikom, skákací hrad či penová párty.

Poletíme na mesiac

4. jún, 9:00 hod. – 17:00 hod., Knižnica Mateja Hrebendu, Rimavská Sobota

19:00 hod. – 23:00 hod., Hvezdáreň Rimavská Sobota

V knižnici sú pre deti pripravené interaktívne prednášky pri Lunalóne, tvorivé dielne, súťaže, hlavolamy aj pozorovanie Slnka. Vo hvezdárni sa môžu tešiť na premietanie animovanej rozprávky v slovenskom i maďarskom jazyku a po zotmení program zakončí pozorovanie nočnej oblohy.

Čítanie pod rozsvietenou čerešňou

31. máj, 9:30 hod., Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Fončorda, Banská Bystrica

Podnetná autorská beseda spojená s čítaním kníh legendárneho spisovateľa Daniela Heviera, ktorej záverom bude autogramiáda.

O medúzke

2. júna, 16:00 hod., Bábkové divadlo na Rázcestí, Banská Bystrica

Rozprávka o medúzke, ktorá sa narodí štvorhranná. Predstavenie deťom vykreslí o pochopení vlastnej odlišnosti a tiež odlišnosti ostatných. Je vhodné pre deti od troch rokov, je v slovenčine a v cudzom jazyku.

 

Nechcete si nechať ujsť ďalšie zaujímavé podujatia v kraji? Odoberajte kultúrny newsletter - https://www.bbsk.sk/newsletter-kultura.

 

Autor: (ts-BBSK, Marek Mačica)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Staromestské slávnosti v Žiline opäť ponúknu pestrý program
Mesto Žilina pozýva na XXII. ročník Staromestských slávností, ktoré sa budú konať 26. - 28. mája.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
25.05.2019
Skanzen patrí deťom
V nedeľu 2. júna 2019 Kysucké múzeum v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Štátne lesy SR štátny podnik - odštepný závod v Čadci, pripravili pre deti deň plný zábavy, hier a radosti, spojený s kultúrnym programom.
viac
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %