Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
29.05.2024 08:55

Kde osláviť Deň detí? Krajské inštitúcie chystajú atraktívny program


Poletíme na mesiac - plagát podujatia


Kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) pripravili aj tento rok zaujímavé aktivity pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Návštevníkov čaká pestrý program plný zábavy, umenia a vzdelávania.


Začiatok júna bude opäť patriť tým najmenším. Medzinárodný deň detí má byť pre oslávencov najmä zábavou, krajské inštitúcie ale pripravili program, ktorý je zároveň zmysluplný. Kultúrne stánky ponúkajú jedinečné prostredie, v ktorom sa deti môžu pútavou formou učiť a rásť.

„Aj takto chceme budovať vzťah detí ku kultúre, bádaniu a podnecovať ich zvedavosť. Verím, že si z bohatého programu vyberú, nazbierajú zážitky a do našich inštitúcií a kultúrnych stánkov sa budú rady vracať,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

Podujatia k Medzinárodnému dňu detí:

Rozprávkový deň detí

2. júna, 10:00 hod. – 15:00 hod., Areál BBRSC (Majerská cesta 94), Banská Bystrica

Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) si pripravila program, v rámci ktorého si môžu deti prezrieť techniku či dokonca posedieť si v sypači a traktore. Súčasťou podujatia bude jazda vláčikom, skákací hrad či penová párty.

Poletíme na mesiac

4. jún, 9:00 hod. – 17:00 hod., Knižnica Mateja Hrebendu, Rimavská Sobota

19:00 hod. – 23:00 hod., Hvezdáreň Rimavská Sobota

V knižnici sú pre deti pripravené interaktívne prednášky pri Lunalóne, tvorivé dielne, súťaže, hlavolamy aj pozorovanie Slnka. Vo hvezdárni sa môžu tešiť na premietanie animovanej rozprávky v slovenskom i maďarskom jazyku a po zotmení program zakončí pozorovanie nočnej oblohy.

Čítanie pod rozsvietenou čerešňou

31. máj, 9:30 hod., Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Fončorda, Banská Bystrica

Podnetná autorská beseda spojená s čítaním kníh legendárneho spisovateľa Daniela Heviera, ktorej záverom bude autogramiáda.

O medúzke

2. júna, 16:00 hod., Bábkové divadlo na Rázcestí, Banská Bystrica

Rozprávka o medúzke, ktorá sa narodí štvorhranná. Predstavenie deťom vykreslí o pochopení vlastnej odlišnosti a tiež odlišnosti ostatných. Je vhodné pre deti od troch rokov, je v slovenčine a v cudzom jazyku.

 

Nechcete si nechať ujsť ďalšie zaujímavé podujatia v kraji? Odoberajte kultúrny newsletter - https://www.bbsk.sk/newsletter-kultura.

 

Autor: (ts-BBSK, Marek Mačica)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2017
V BBSK sa do zážitkových programov lesnej pedagogiky zapojilo 13 MŠ
Celkom 13 materských škôl (MŠ) z okresov Zvolen, Banská Bystrica a Banská Štiavnica sa tento školský rok prihlásilo do zážitkových programov lesnej pedagogiky pre MŠ, ktoré organizuje Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene.
viac
30.05.2019
Zvolenský Deň detí plný smiechu a zábavy
Nedeľné dopoludnie bude vo Zvolene patriť deťom. Na tradičných oslavách MDD si užijú korčuľovanie, športovanie, tvorivé dielničky ale aj rozprávkový výstup na Pustý hrad.
viac
30.05.2019
Deň detí, nábor mladých i veľký vlakový výlet do praveku
Košická detská historická železnica pripravila pre svojich najmladších a najvernejších cestujúcich malú odmenu pri príležitosti ich sviatku.
viac
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %