Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.08.2023 12:35

Investor chce na západe Žiaru nad Hronom vybudovať novú štvrť s rodinnými domami


Ilustračná snímka: (tasr).


Na západnom okraji mesta Žiar nad Hronom by mohla vzniknúť nová štvrť s rodinnými domami. Pri ceste vedúcej do susednej obce Lovča chce developer vybudovať inžinierske siete a infraštruktúru pre viac ako stovku stavebných pozemkov.


Vyplýva to zo zámeru spoločnosti ESTY, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Predmetom posudzovania je vybudovanie potrebných inžinierskych sietí, prístupovej komunikácie a samotnej komunikácie sprístupňujúcej jednotlivé parcely novej individuálnej bytovej výstavby vo forme rodinných domov," priblížila spoločnosť v zámere. Firma tiež dodala, že výstavbu rodinných domov budú ďalej realizovať samotní budúci majitelia pozemkov.

Lokalita, v ktorej by nová štvrť s rodinnými domami mohla vzniknúť, sa nachádza na západnom okraji Žiaru nad Hronom neďaleko mestského cintorína pozdĺž cesty vedúcej do susednej obce Lovča. Developer v návrhu lokalitu rozdelil do dvoch území s celkovou výmerou takmer 90.000 štvorcových metrov.

"Návrh počíta s vytvorením 18 stavebných pozemkov pre rodinné domy označených v riešenom území 1. V riešenom území 2 je navrhnutých spolu 88 stavebných pozemkov. Z tohto počtu je 76 určených pre rodinné domy a 12 pre radové rodinné domy. Spolu je tak v území navrhnutých 106 stavebných pozemkov," uviedla spoločnosť.

Celkové náklady na vybudovanie infraštruktúry pre individuálnu bytovú výstavbu odhaduje developer na 2,3 milióna eur. S projektom by chcel začať po získaní stavebného povolenia v prvom štvrťroku 2025, práce by mohli trvať približne 18 mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2016
Počas jarmoku ukážu zrekonštruovanú časť Svätokrížskeho domu
Koncom týždňa sa v Žiari nad Hronom uskutoční tradičný jarmok. Počas jeho konania si budú môcť domáci ale aj návštevníci prezrieť aj hospodársku časť Svätokrížskeho domu, ktorú sa mestu podarilo tento rok zrekonštruovať.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
30.09.2020
Žiar nad Hronom sa pustí do projektu záhradkárskej oblasti
Mesto Žiar nad Hronom sa pustí do realizácie projektu novej záhradkárskej oblasti, ktorý predstavilo približne pred týždňom. Na základe množstva pozitívnych reakcií o tom na sociálnej sieti informoval primátor mesta Peter Antal.
viac
12.02.2022
Hrnčiarske Zalužany chcú stavbou rodinných domov stabilizovať populáciu
Plánovanou individuálnou bytovou výstavbou (IBV) sa v obci Hrnčiarske Zalužany v okrese Poltár snažia zastabilizovať neustále sa znižujúci počet obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %