Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.09.2020 01:45

Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur


Ilustračná snímka.


Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.


Vyplýva to z návrhu zmeny rozpočtu, ktorý poslanci mesta schválili na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve.      

Mestskí poslanci schválili štvrtú zmenu rozpočtu mesta, ktorá spočíva v presune plánovaných investícií. „Realizácia investičnej akcie súvisí s kolaudáciou rekonštruovanej budovy zariadenia pre seniorov,“ potvrdil Martin Sebechlebský z odboru ekonomiky a financovania mesta Žiar nad Hronom. Pre domov dôchodcov mesto vyčlenilo 120 000 eur, rovnaká suma sa určila na údržbu nehnuteľností v správe mesta vrátane biskupského kaštieľa.      

„Koronakríza v roku 2020 spôsobila to, že mesto utlmilo väčšinu investičných projektov,“ vysvetlil Sebechlebský. Finančné prostriedky mesto ubralo rekonštrukcii plavárne, na ktorú pôvodne plánovalo minúť 1,2 milióna eur, druhú polovicu odobralo z plánovaných výdavkov na údržbu chodníkov a ciest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
13.06.2020
Repliky dobového nábytku prídu do kaštieľa až z ďalekej Číny
Žiarsky biskupský kaštieľ aktuálne pripravujú na sprístupnenie verejnosti. Mesto tam sťahuje expozície aj pamätnú izbu Štefana Moysesa, s ktorým je táto historická pamiatka spätá.
viac
29.05.2021
Vznikajúci domov dôchodcov získal dotáciu vo výške 150-tis. eur
Nové zariadenie pre seniorov, ktoré mesto Žiar nad Hronom buduje v priestoroch prístavby biskupského kaštieľa, získalo od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dotáciu vo výške 150.000 eur. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.
viac
23.08.2023
Investor chce na západe Žiaru nad Hronom vybudovať novú štvrť s rodinnými domami
Na západnom okraji mesta Žiar nad Hronom by mohla vzniknúť nová štvrť s rodinnými domami. Pri ceste vedúcej do susednej obce Lovča chce developer vybudovať inžinierske siete a infraštruktúru pre viac ako stovku stavebných pozemkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %