Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
19.12.2023 12:55

Poslanci schválili nový cenník pre klientov Domova pri kaštieli


Domov pri kaštieli - logo


Klienti Domova pri kaštieli v Žiari nad Hronom zaplatia za sociálne služby viac. Sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom upravuje nový cenník tohto zariadenia.


Žiarski poslanci na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o sociálnych službách a úhradách za sociálne služby poskytované a zabezpečované mestom Žiar nad Hronom, ktoré upravuje cenník tohto zariadenia.         

Vedúca odboru starostlivosti o obyvateľa MsÚ Žiar nad Hronom Monika Minárová vysvetlila, že k optimalizácii poplatkov mesto pristúpilo z dôvodu zvýšenia vstupov pri prevádzke zariadenia a zvýšenia mzdových nákladov na pracovníkov, ktorých je v zariadení aktuálne 26. "I napriek tomu sú to citeľné sumy, pretože k zvýšeniu už len pri týchto mzdových prostriedkoch došlo dvakrát v tomto roku," poznamenala pre TASR.         

Nový cenník zavádza zvýšenie cien o dve eurá denne pre všetkých klientov. Riaditeľka zariadenia Jana Filipčíková priblížila, že poplatky v zariadení závisia od toho, či je klient umiestnený v jednolôžkovej alebo dvojlôžkovej izbe, a tiež v závislosti od odoberanej stravy, či je to racionálna alebo diabetická. Aktuálne je v zariadení, ktoré má kapacitu 40 lôžok, celkom 38 klientov.         

Domov pri kaštieli je situovaný v prístavbe biskupského kaštieľa a jeho zriaďovateľom je mesto Žiar nad Hronom. Otvorené bolo pred rokmi po kompletnej rekonštrukcii priestorov, v ktorých kedysi sídlila škola. V priestoroch s výťahom sa nachádza jedáleň, zimná záhrada, viacúčelová terapeutická miestnosť či kuchynka. Klienti tu majú v dispozícii jednolôžkové a dvojlôžkové izby s vlastným sociálnym zariadením.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
04.07.2019
Žiar nad Hronom: Svoje "áno" si budú môcť čoskoro snúbenci povedať aj v kaštieli
O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.
viac
27.04.2020
Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb
Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb. Keďže mu skončila zmluva s aktuálnym, prostredníctvom verejnej súťaže hľadá spoločnosť, ktorá mu bude právne služby poskytovať do konca budúceho roka.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %