Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.07.2019 04:25

Žiar nad Hronom: Svoje "áno" si budú môcť čoskoro snúbenci povedať aj v kaštieli


Kaštieľ v Žiari nad Hronom. Snímka zdroj: TASR - Dušan Hein


O svadby v Parku Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom je stále väčší záujem. Aj preto sa žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC) stále snaží vylepšovať služby, ktoré v tejto súvislosti snúbencom poskytuje.


"Minulý rok sme zakúpili 40 pekných drevených bielych stoličiek, ktoré sa vždy uložia pred svadobným altánkom," priblížila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová s tým, že v tomto roku plánujú zakúpiť ďalší biely stan.       

Ako ďalej uviedla, už čoskoro by malo pribudnúť ďalšie zaujímavé miesto, kde si môžu povedať snúbenci svoje "áno". "Chystáme urobiť obradnú sieň aj v kaštieli a takisto budú môcť byť obrady na nádvorí v kaštieli, čo bude veľmi pekné a myslím, že o to bude aj veľký záujem," poznamenala Pribilincová.       

Žiarsky Zbor pre občianske záležitosti (ZPOZ), ktorý sa stará o vykonávanie obradov, je podľa Pribilincovej v rámci Slovenska ojedinelý hudobnou produkciou na sobášnych obradoch.       

Prostredníctvom zvukového editora títo pracovníci nahrávajú hudbu, strihajú, mixujú a prispôsobujú k hovorenému slovu. "Snúbenci na stretnutí s pracovníčkou ZPOZ-u si vyberajú zo širokej ponuky spracovaných hudobných skladieb. Takto dokážu každý sobáš dotvoriť inými hudobnými motívmi a vyhovieť aj tým párom, ktoré si želajú, aby počas obradu zaznela ich obľúbená pieseň," podotkla.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
Žiarčania budú môcť využívať novú cyklotrasu
Nová cyklotrasa v Žiari nad Hronom bude mať viac ako tri kilometre. Začínať bude na severe mesta a končiť až v priemyselnom parku.
viac
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
10.01.2019
V kaštieli chcú zriadiť domov dôchodcov a denný stacionár
Dokončiť už začaté projekty, ale aj pustiť sa do nových, ako napríklad zriadenie domova sociálnych služieb, rekonštrukcia plavárne či vybudovanie cyklochodníka medzi mestom Žiar nad Hronom a susednou obcou Lutila. To sú plány, s ktorými do tohto roka vstúpila žiarska samospráva.
viac
13.06.2020
Repliky dobového nábytku prídu do kaštieľa až z ďalekej Číny
Žiarsky biskupský kaštieľ aktuálne pripravujú na sprístupnenie verejnosti. Mesto tam sťahuje expozície aj pamätnú izbu Štefana Moysesa, s ktorým je táto historická pamiatka spätá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %