Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.01.2020 01:00

Ihrisko s umelou trávou v Humennom je už plne funkčné


Ilustračná snímka, zdroj: Pixabay


Futbalové ihrisko s umelou trávou, s ktorého výstavbou začali v Humennom v septembri 2018, je plne funkčné. Ako o tom informoval predseda predstavenstva mestskej akciovej spoločnosti 1. Humenská Jozef Babják, spĺňa parametre infraštruktúry štadiónov prvej kategórie.


Za projekt futbalového ihriska s umelou trávou s rozmermi 105 krát 68 metrov zaplatila humenská samospráva viac ako 700.000 eur, uviedol Babják s tým, že 100.000 eur získalo mesto od Prešovského samosprávneho kraja. Krajská dotácia slúžila, ako dodal, na realizáciu osvetlenia.       

Predĺžená doba výstavby ihriska bola podľa Babjákových slov spôsobená najmä prekládkou elektrického vedenia. "Ďalej tým, že pôvodná projektová dokumentácia neobsahovala projekty na umelé osvetlenie, oplotenie a chladenie trávnika," doplnil Babják s tým, že absenciu potrebnej projektovej dokumentácie zistila samospráva začiatkom roka 2019. Jej zaobstaranie už riešilo nové vedenie mesta vzídené z komunálnych volieb. Vplyv na ukončenie projektu mali, ako poznamenal, aj nepriaznivé poveternostné podmienky.       

Na realizácii výstavby ihriska sa okrem 1. Humenskej a. s. podieľala aj spoločnosť KEZ, ktorá dodala oplotenie, osvetlenie a chladiaci systém pre trávnik a tiež firma Sagansport, ktorá umelý trávnik uložila.       

Nové ihrisko bude okrem miestneho futbalového klubu celoročne dostupné aj pre verejnosť a tiež komerčné využitie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Rómovia z Coburgovej ulice si svojpomocne budujú ihrisko minifutbalu
Riešenie rómskej problematiky je dlhodobý proces a mesto Trnava sa snaží postupovať v tejto veci koncepčne. Coburgova ulica patrila v minulosti k najkrajším a najobľúbenejším lokalitám v Trnave.
viac
05.08.2019
V Humennom vzniklo workoutové ihrisko, pribudne rozsiahla trávnatá plocha
V Humennom vzniklo prvé workoutové ihrisko. Zanedbaná asfaltová plocha uprostred sídliska sa premení na trávnatú plochu s kvetinovým záhonom. Informuje o tom samospráva na svojom oficiálnom webovom sídle.
viac
29.09.2020
Mestský skatepark museli pre poškodenie uzavrieť
Skateparkové ihrisko pri športovej hale v Humennom muselo mesto v piatok (25. 9.) oplotiť so zákazom vstupu.
viac
08.11.2021
Mesto opäť získalo futbalové ihrisko s umelou trávou
Mesto Dolný Kubín opäť získalo futbalové ihrisko s umelou trávou. Podľa Martina Buznu z dolnokubínskej radnice zaplatilo súkromnej spoločnosti za ihrisko s oplotením, šatňami, tribúnou, striedačkami, osvetlením a ostatným príslušenstvom viac ako 520-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %