Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.02.2021 01:40

Hlasujte za zelené projekty v Zelených oázach


Snímka zdroj: (ekopolis.sk).


Aktuálny ročník programu Zelené oázy sa posúva do svojej ďalšej etapy. Zo 166 prihlásených žiadostí vybrala odborná komisia dvanásť najkvalitnejších návrhov, ktorým udelila priamu finančnú podporu. Zároveň vybrala 28 projektov, o ktorých bude do 16. februára rozhodovať verejnosť v online hlasovaní.


Do 15. ročníka grantového programu Zelené oázy bolo zaregistrovaných spolu 166 žiadostí. Odborná komisia mala i tento rok ťažkú úlohu, aby vybrala tie najlepšie z nich. Medzi dvanásť najúspešnejších projektov s priamou podporou sa tento rok dostal projekt výsadby gaštanovej aleje pri obci Vinosady, či obnova parku Frambor v Žiline. Podporu dostal aj projekt novej edukatívnej včelnice v meste Gelnica a nezisková organizácia DORKA so zámerom vybudovania komunitnej záhrady v centre núdzového bývania v Košiciach.

Komisia spomedzi prihlásených vybrala aj 28 žiadostí odporúčaných na hlasovanie, ktoré sú pestrou paletou toho, ako sa dá aktívne meniť svoje okolie k zelenšiemu. O úspešnosti týchto zámerov bude teraz rozhodovať verejnosť v hlasovaní, ktoré potrvá do 16. februára 2021. Hlasovať môžete TU 

Program Zelené oázy podporuje spoločnosť SLOVNAFT a. s., ktorá podporí projekty sumou 60 tisíc eur.

Autor: (Nadácia Ekopolis)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2020
Zapojte sa do programu „Zelené oázy“
Možnosť získať grant na zlepšenie životného prostredia vo svojom okolí majú neziskové organizácie, komunitné centrá, školy, mestá a obce. Výzva na podávanie projektov je otvorená od 7. decembra 2020 do 18. januára 2021.
viac
24.03.2021
Grantový program Dobrý sused podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused podporí aj tento rok zaujímavé projekty zlepšujúce život v okolí rafinérie Slovnaft. Finančná pomoc na zlepšenie sociálnych, kultúrnych či komunitných možností sa týka bratislavských mestských častí Vrakuňa, Ružinov a Podunajské Biskupice a obce Rovinka.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
07.02.2022
Zelené oázy: Hlasujte za projekt vo svojom kraji
Stromy a nová zeleň pribudnú v mestách a obciach po celom Slovensku. Postará sa o to 16. ročník grantového programu Zelené oázy Slovnaftu a Nadácie Ekopolis.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %